Companii

Elbromplast investeste 2 mil. euro intr-o noua hala de productie

10.05.2007, 18:12 515

Elbromplast Timisoara, producator de articole injectate din material plastic, companie aflata in proprietatea francezilor de la Plastique du Val de Loire, construieste o noua hala industriala, cu o suprafata de 10.000 mp, investitia fiind evaluata de reprezentantii companiei la aproximativ 1,5 mil. euro.
Planurile de investitii ale Elbromplast pentru acest an prevad, pe langa construirea halei industriale, achizitionarea de masini si echipamente in valoare de 1 mil. euro.
"Am reusit sa finalizam pana in momentul de fata construirea a 8.000 mp de hala industriala si estimam ca incepand din luna septembrie a acestui an sa demaram productia in noua fabrica. Intentionam sa marim spatiul de productie prin construirea acestei hale industriale, pentru a putea tine pasul cu cererea crescanda a comenzilor venite din partea principalilor nostri clienti. Avem incheiate contracte de comercializare a propriilor marfuri cu diverse companii din Ungaria, Franta, Rusia, Olanda si dorim sa dezvoltam in 2007 noi proiecte de colaborare cu acestia", a declarat pentru ZF Transilvania Radu Mircea, director comercial al Elbromplast.
Proiectele investitionale ale companiei pentru 2006 au fost orientate in special spre dezvoltarea capacitatilor de productie, principala directie vizata fiind capacitatile de injectie a maselor plastice. In 2006 firma timisoreana a inregistrat vanzari de aproximativ 10,5 mil. euro.
"Pietele pe care noi activam in momentul de fata sunt pe un trend pozitiv de dezvoltare, ceea ce ne face sa preconizam o crestere a vanzarilor pe segmentul de mase plastice injectate comparativ cu anii trecuti", spune Radu Mircea. Ponderea exportului reprezinta 92% din totalul cifrei de afaceri al companiei.
Elbromplast desfasoara activitati de fabricare a maselor plastice, tuburi, conducte, placi, folii, furtunuri si fitting-uri, comercializarea produselor pe piata interna facandu-se prin intermediul punctelor de vanzare din judetele Arges si Timis. Partenerii externi de afaceri ai companiei timisorene sunt din Ungaria, Franta, Rusia, Olanda, Turcia si Brazilia.
Compania Elbromplast a fost infiintata in anul 2000, avand ca principal domeniu de activitate productia articolelor injectate din material plastic. Actionariatul companiei este detinut in proportie de 99,6% de firma franceza Plastique du Val de Loire. Numarul de angajati ai companiei in momentul de fata este de 420 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO