Companii

Electrolux a cumpărat producătorul european de hote, Best

Electrolux a cumpărat producătorul european de hote, Best

Autor: Mona Scarisoreanu

18.07.2017, 10:15 192

Achiziţia permite brand-ului Electrolux să dezvolte o gamă completă de soluţii culinare integrate şi să îşi continue obiectivele de creştere pe termen lung, în regiune, se arată într-un comunicat al companiei suedeze.

Compania Best a avut în 2016 vânzări nete de 42 de milioane de euro (echivalentul a aproximativ 400 de milioane de coroane suedeze) şi 450 de angajaţi, în principal în unităţile de producţie din Cerreto d’Esi (centrul Italiei) şi în Zabraze (Sudul Poloniei). Compania face parte din grupul Broan-Nu Tone, un producător şi distribuitor nord-american de produse rezidenţiale de ventilaţie.

“Achiziţia companiei Best este un demers strategic perfect pentru a consolida potenţialul Electrolux de proiectare, cercetare, dezvoltare şi producţie de hote de bucătărie, un aspect de business esenţial, ce ne determină să oferim consumatorilor experienţe culinare remarcabile.” a declarat Dan Arler, Head of Electrolux Major Appliances Europe, Middle East & Africa.

Grupul Broan-Nu Tone va continua să proiecteze, să producă şi să comercializeze brand-ul Best de produse de ventilaţie pentru bucătărie, în nordul Americii. Achiziţia se află sub rezervă aprobării de către autorităţile de reglementare internaţionale, iar finalizarea acesteia este aşteptată în cel de-al treilea trimestru al anului 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO