Companii

Electromining castiga din afaceri cu terenuri

09.11.2005, 13:25 30

Producatorul de aparate pentru distributie si comanda electrica Electromining Botosani a realizat in primele noua luni o cifra de afaceri de 10,4 milioane de lei (2,8 milioane de euro), in crestere cu 63% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Evolutia pozitiva a fost determinata in principal de afacerile cu terenuri derulate de companie.

"Societatea noastra beneficiaza de mai multe spatii libere si in ultima perioada s-au incheiat mai multe contracte de inchiriere, cererea fiind in crestere in acest sector. Totusi, inca nu suntem la capacitatea normala in ceea ce priveste cifra de afaceri", a spus Mihai Denisa, directorul general al companiei.

In ciuda evolutiei pozitive a vanzarilor, rezultatul net obtinut de Electromining in primele noua luni a fost unul negativ, societatea inregistrand o pierdere de 28,1 milioane de lei (7,79 milioane de euro), in crestere cu 21,9% fata de primele trei trimestre din 2004. Pierderea se datoreaza exclusiv penalitatilor pe care societatea trebuie sa le achite la bugetul de stat. "Pierderea a fost determinata de majorarile si penalitatile platite in contul datoriilor fiscale. Speram ca pe parcursul acestui an sa ne achitam toate platile restante. Aceasta este prioritatea noastra, avand in vedere si prejudiciile de imagine pricinuite de existenta datoriilor", a explicat Mihai Denisa.

Cel mai influent actionar al Electromining este SIF Oltenia, care detine aproape 30% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO