Energie

Afacerile companiei care încălzeşte Braşovul au postat primul declin

Afacerile companiei care încălzeşte Braşovul au...

Autor: Carol Dan

20.07.2015, 00:06 271
Producătorul de energie electrică şi termică Bepco din Braşov, controlat de doi antreprenori locali, a derulat anul trecut afaceri de 110,4 mil. lei (24,8 mil. euro), cu aproape 11% mai mici faţă de nivelul de 123,7 mil. lei din 2013. Compania responsabilă pentru „încălzirea“ a 20% din consumatorii braşoveni este controlată de Mihai David, fost director general al Hidroelecta şi de Simina Costan, directorul general al afacerii Bepco.
 
Anul trecut a fost pri­mul an de declin pentru com­pania fondată în 2010, după ce businessul a postat în primii ani de activitate creşteri susţi­nute. Motivul prin­cipal pen­­tru care busi­nessul a înre­gistrat un de­clin de 11% anul trecut a fost scăderea preţului de tran­zacţionare al energiei electrice, spune Bogdan Banu, directorul comercial al companiei. „Piaţa s-a strâmtorat, iar preţul de tranzacţionare a scăzut“, afirmă Banu. Pentru acest an oficialul companiei estimează o stag­nare a businessului.
 
Firma Bebco a fost înfiinţată în 2010, an în care a început să livreze agent termic pentru sistemul centralizat de încălzire din Braşov. Bepco vinde energie termică firmei Tetkron, înfiinţată de primăria din Braşov după ce fostul producător local de energie, CET Braşov, a intrat în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO