Energie

Am putea deveni exportatori de tehnologie şi inovaţie, nu doar de creiere

Am putea deveni exportatori de tehnologie şi inovaţie,...

Autor: Roxana Petrescu

06.01.2014, 00:05 364
Monica Hodor, 46 de ani, directorul financiar al Enel România, cel mai mare distribuitor privat de energie, cu un business de peste 970 mil. euro şi un profit de 196 mil. euro în 2012, spune că nici acum criza datoriilor nu s-a terminat, strategia pe termen lung pe care România trebuie s-o ia în calcul fiind întărirea propriei economii, a propriilor businessuri.
 
 
„Începând cu anul 2008, trăim un nou tip de criză financiară, la nivel global, o etapă mult mai dură decât cea din 1998, care ne-a surprins cu o criză a marilor datorii la nivel naţional şi internaţional. Criza din 2008 ne-a arătat, prin lecţiile Greciei şi Ciprului, că trebuie să învăţăm să creştem şi să ne dezvoltăm pe propriile picioare, cu propri­ile produse inovative, pentru că aliaţii de astăzi ne pot uita repede în vremuri de restrişte“, crede Monica Hodor, CFO-ul Enel România. Hodor are un masterat în finanţe-bănci, dar şi unul în inginerie aerospaţială, printre companiile în cadrul cărora a mai lucrat numă­rându-se şi firma italienă Agip.
 
Enel şi-a construit poziţia de cel mai mare distribuitor privat de energie din România prin câştigarea a trei procese de privatizare ale unor foste filiale ale Electrica, respectiv Electrica Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO