Energie

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Preşedintele Exim Bank US va sosi luni pentru discuţii dintre guvernul României şi bancă pentru finanţarea proiectelor de energie şi infrastructură. Intenţia este de a sprijini investiţiile strategice în România şi de a asigura linii de finanţare de 7 mld. dolari

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Preşedintele Exim Bank US...

Autor: Cristina Bellu

04.12.2020, 11:10 465

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, a anunţat că preşedintele Exim Bank US, Kimberle Reed, va sosi luni în Capitală pentru a discuta acordul dintre guvernul României şi bancă privind finanţarea proiectelor de energie şi infrastructură.

”Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare de aproximativ 7 miliarde de dolari”, a spus Adrian Zuckerman prezent într-o vizită de lucru la Porţile de Fier, alături de Virgil Popescu, ministrul economiei.

În luna octombrie, Adrian Zuckerman a anunţat că România va încheia cu Stalele Unite un acord privind finanţarea cu 8 mld. dolari, cel mai mare pachet de finanţare primit vreodată, pentru reabilitarea centralei nucleare de la Cernavodă, respectiv construcţia reactoarelor 3 şi 4 şi reabilitarea reactorului 1.

”Încurajez Hidroelectrica să se implice în proiecte verzi, şi vreau să cred că societatea îşi va diversifica sursele de producere a energiei, că va trece şi la energie solară şi eoliană. Hidroelectrica este perla coroanei energiei româneşti, aşa cum am mai afirmat-o. Este o companie verde şi vreau să rămână verde”, a completat Virgil Popescu, ministrul economiei.

În acelaşi context, Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, a adăugat că Hidoelectrica manifestă toată dorinţa de colaborarea cu firme din Statele Unite pe proiecte de anvergură, ca parteneri.

”Avem planuri ambiţioase într-un domeniu care este nu doar profitabil, ci şi într-o continuă dezvoltare, direcţia fiind cea a energiei regenerabile”.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a înregistrat în primele nouă luni din 2020 afaceri de 2,8 miliarde de lei, în scădere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 4% la 1,26 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO