Energie

E. On: 58.000 de abonaţi au fost deconectaţi anul trecut pentru restanţe la plata facturilor de energie

E. On: 58.000 de abonaţi au fost deconectaţi anul...

Autor: Laurentiu Cotu

29.04.2013, 13:28 189
 

Compania E. On Energie România a anunţat că aproximativ 58.000 de oameni, din care 3.200 sunt consumatori din judeţul Cluj, au fost deconectaţi anul trecut pentru restanţe la plata facturilor de energie. Conform legislaţiei actuale, pentru reluarea alimentării cu gaz, pe lângă plata facturilor restante şi a penalităţilor aferente, consumatorii trebuie să achite în plus, în medie, circa 500 de lei.

’’Pentru realuarea alimentării cu gaz, consumatorul este nevoit să achite atât contravaloarea facturilor, respectiv penalităţile la întârziere, cât şi taxele de reconectare, precum şi contravaloarea unei garanţii. Astfel, costul mediu plătit de consumatorii de gaze naturale numai pentru taxele de reconectare şi garanţii ajunge la 500 de lei’’, au declarat reprezentanţii companiei E. On Energie România.

Grupul german de utilităţi E.On a intrat pe piaţa românească în anul 2005, când a preluat compania de distribuţie a energiei electrice Electrica Moldova şi distribuitorul de gaze Distrigaz Nord. Operaţiunile grupului pe piaţa românească au fost integrate în anul 2010, în subsidiara E.On Energie România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO