Energie

E.ON culege roadele scumpirii gazelor. Profitul din România creşte

E.ON culege roadele scumpirii gazelor. Profitul din...

Autor: Roxana Petrescu

12.11.2015, 00:05 197
Nemţii de la E.ON, grup de utilităţi care şi-a construit un business de peste un miliard de euro în România axat pe dis­tri­buţia şi furnizarea de energie electrică şi gaze în zona Mol­dovei, au înregistrat un profit operaţional în creştere din acti­vi­tăţile locale în primele nouă luni ale anului datorită scumpirii gazelor naturale.
 
„EBITDA-ul (profitul operaţional – n. red.) din unităţile re­gionale rămase a crescut cu 45 de milioane de euro mai ales da­torită câştigurilor mai mari din România, Olanda şi din cadrul E.ON Connecting Energies. Câştigurile din România au beneficiat de efectul po­zitiv al creşterii tarifelor din zona de distribuţie a gazelor im­plementate în 2014, dar şi prin creşterea volumele da­torită condiţiilor meteo“, se arată în raportul publicat de grupul german în care sunt prezentate rezultatele pentru primele trei trimestre din 2015. Raportul nu pre­cizează valoarea la care a ajuns EBITDA din Ro­mânia şi nici nu dă informaţii despre valoarea vânzărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO