Energie

EnergoBit, după modificarea schemei pentru energia verde: Putem vorbi despre un efect Cipru asupra investiţiilor. Cum mai vrea România să atragă bani pentru Cernavodă sau Tarniţa?

EnergoBit, după modificarea schemei pentru energia...

Autor: Roxana Petrescu

05.06.2013, 11:01 1272

EnergoBit, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa echipamentelor şi lucrărilor pentru industria energetică, spune că modificarea schemei de sprijin pentru energia verde prin ordonanţa de urgenţă aprobată ieri de Guvern va afecta grav imaginea României ca mediu de business.

„Putem vorbi de un efect Cipru asupra investiţiilor. Cum se mai aşteaptă România să mai atragă bani pentru proiecte ca Cernavodă sau Tarniţa? Dacă modifici o lege, în nici un an de aplicare, poţi face orice. Păcat“, spune Karoly Borbely, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, actual director de dezvoltare în cadrul EnergoBit.

„Vor fi procese. Mulţi şi-au luat credite având ca suport această lege. Investitorii se vor gândi dacă mai merită să-şi plaseze banii în România“, a completat Borbely.

EnergoBit, preluată la finalul anului trecut de fondul polonez de investiţii Innova Capital, şi-a bugetat pentru anul acesta o creştere a afacerilor de 20%, de la cele 160 mil. euro din 2012. 

 

EnergoBit a lucrat cu CEZ la punerea în funcţiune a investiţiei de 1,1 miliarde de euro în parcul eolian Fântânele-Cogealac. Parcul cehilor, care are 240 de turbine, este cea mai mare investiţie eoliană pe uscat din Europa. În afară de CEZ, pe lista de clienţi a EnergoBit au venit şi alte companii precum Energias de Portugal Renovables, Verbund, ButanGas sau Petrom.

La rândul său, EnergoBit are un portofoliu de proiecte în energia verde de 100 de milioane de euro care cuprinde investiţii în parcuri solare, eoliene şi în microhidrocentrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO