Energie

Francezii de la ENGIE cumpără compania care ştie cum consumă energia companii precum Petrom sau Kaufland

Francezii de la ENGIE cumpără compania care ştie cum...

Autor: Roxana Petrescu

22.11.2016, 11:55 1065

ENGIE România, fostul GDF SUEZ Energy România, cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze local, a achiziţionat compania Cofely Building Services & Maintenance prin intermediul unei subsidiare, ENERGIE Servicii. Cofely Building Services & Maintenance este un business de 11,2 milioane de lei, potrivit informaţiilor publicate pe Ministerul Finanţelor, având circa 100 de angajaţi. Compania este specializată în serviciile energetice pentru clădiri şi spaţii industriale şi cele de eficientizare a consumului energetic pentru clienţii industriali, fiind înainte de momentul tranzacţiei deţinută de Cofely Austria, un afiliat al ENGIE. Compania este activă în România din 2005.

"Printre clienţii Cofely Building Services & Maintenance SRL se numără companii de renume precum OMV Petrom, BRD Société Générale şi Kaufland, întreg portofoliul de clienţi fiind deservit de cei aproximativ 100 de angajaţi", au precizat reprezentanţii ENGIE România.

Mişcarea făcută de francezi se înscrie într-o logică globală a pieţei de utilităşi prin care giganţii din acest domeniu încearcă să-şi menţină şi să-şi crească bazele de clienţi prin introducerea de noi servicii în contextul în care cerinţele consumatorului final au devenit tot mai sofisticate.

"Într-o piaţă a energiei tot mai dinamică, în care tranziţia energetică impune o regândire a modelelor de business tradiţionale ale companiilor de utilităţi, ENGIE Romania îşi adaptează în continuu strategia de business pentru a răspunde aşteptărilor clienţilor săi de a fi un furnizor integrat  de energie şi de servicii asociat", au mai spus reprezentanţii companiei.

ENIGIE România nu dă detalii despre valoarea tranzacţiei.

"Unificarea portofoliilor de clienţi şi servicii precum şi a competenţelor celor două companii vor contribui, fără îndoială, la consolidarea poziţiei pe care o avem pe piaţa serviciilor energetice din România şi la crearea unui potenţial de dezvoltare” a declarat Eric Stab, Preşedinte şi CEO al ENGIE Romania.
  
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO