Energie

Grupul MOL a finalizat achiziţia operaţiunilor de distribuţie ale Eni în Ungaria

Grupul MOL a finalizat achiziţia operaţiunilor de...

Autor: Dorin Oancea

01.08.2016, 14:51 86

Reţeaua Grupului MOL depăşeşte astfel 2.000 de benzinării în zece ţări din Europa Centrală şi de Est. În Ungaria, MOL va opera peste 500 de staţii ca urmare a tranzacţiei.

“Achiziţia şi integrarea a circa 450 de staţii în regiunea Europei Centrale şi de Est în ultimii doi ani ne sprijină în atingerea obiectivului nostru strategic de a majora volumul vânzărilor de carburanţi cu peste 25% până în 2017. Mai mult decât atât, ca urmare a extinderii regionale, deservim peste un milion de clienţi pe zi”, spune Ferenc Horváth, Vicepreşedinte Executiv al Grupului MOL, responsabil de segmentul Downstream.

Grupul MOL va trece staţiile preluate de la marca Agip la cele mai noi standarde ale mărcii MOL şi va implementa în noile benzinării şi conceptul Fresh Corner, care pune accent pe oferta de cafea, produse alimentare proaspete şi produse din gama cumpărăturilor zilnice.

În ultimii doi ani, Grupul MOL a achiziţionat aproximativ 450 de staţii din Europa Centrală şi de Est, astfel că reţeaua sa a depăşit 2.000 de unităţi. În 2015, grupul a finalizat achiziţia operaţiunilor downstream ale ENI în România, Cehia şi Slovacia (exceptând activităţile ENI de vânzare en gros de lubrifianţi), şi a preluat, de asemenea, activităţile LUKOIL în Republica Cehă. Cel mai recent, în iunie 2016, a fost finalizată preluarea operaţiunilor ENI în Slovenia.

Grupul MOL are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 26.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO