Energie

Pariul pe bursă şi investiţiile în producţie

Pariul pe bursă şi investiţiile în producţie

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.01.2018, 00:05 616

♦ Listarea Hidroelectrica la bursă este în continuare aş­teptată, după ce a fost anunţată din 2016. Listarea vine după ce compania a ieşit în 2016 din insolvenţă, procedură în care s-a aflat timp de patru ani. Aceasta este cea mai râvnită listare la bursa românească de către investitori. Statul vrea acum să listeze 10% din companie, faţă de 15% cât stabilise în 2013.

♦ Jucătorii din furnizarea de energie electrică rămân precauţi, după ce începutul anului trecut a adus o „criză” în sectorul energetic. La începutul lui 2017, nimeni nu anticipa că energia va fi domeniul-vedetă al insolvenţelor. La baza intrării mai multor furnizori în insolvenţă a stat creşterea inexplicabilă a preţului de tranzacţionare a energiei pe bursa OPCOM. Preţul pe piaţa liberă a stat timp de o săptămână la 100 de euro/MWh, faţă de o medie spot de tranzacţionare de 33 de euro. Piaţa a reacţionat ca şi cum nu ar mai fi fost energie disponibilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO