Energie

Preţul petrolului a urcat la 45 de dolari barilul

Preţul petrolului a urcat la 45 de dolari barilul

Autor: Ştefan Stan

06.09.2016, 10:43 136

În şedinţa de tranzacţionare de luni, barilul de petrol a urcat până la 46,53, înainte să se retragă după ce Rusia şi Arabia Saudită, cei mai mari doi producători de ţiţei la nivel mondial, au finalizat negocierile din China fără să ajungă la un plan concret de susţinere a preţurilor.

Cele două ţări vor relua discuţiile luna aceasta în Algeria, cu ceilalţi mari producători. Ministrul rus al energiei Alexander Novak a spus luni că atât Arabia Saudită, cât şi Rusia, văd o plafonare a producţiei ca cel mai constructiv instrument pentru stabilizarea pieţei.

Aluminiul a urcat cu 0,2% în Londra, după ce a scăzut cu peste 2% în ultimele două şedinţe de tranzacţionare, la cel mai jos nivel din aproape trei luni. Goldman Sachs a avertizat că metalele, inclusiv cuprul şi aluminiul, sunt candidate pentru o scădere anul acesta, în condiţiile în care cererea din China a început să scadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO