Energie

Profitul net al Electrica scade cu circa 28% în primul trimestru, pe fondul creşterii costurilor cu energia. Beneficiile angajaţilor totuşi cresc

Profitul net al Electrica scade cu circa 28% în primul...

Autor: Roxana Petrescu

14.05.2021, 09:15 315

Electrica, cel mai mare jucător din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie, a terminat primele trei luni ale anului cu un profit net de 57,9 milioane de lei, în scădere cu 27,7% faţă de perioada similară a anului trecut.

“Profitul operaţional înregistrat în T12021 este de 77,7mil. lei, acesta înregistrând o reducere de 22,3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când grupul a înregistrat un profit operaţional de 100mil.lei, în principal ca urmare a majorării preţurilor de achiziţie a energiei electrice pe segmentul de furnizarea energiei electrice, în urma liberalizării complete a pieţei de energie electrică, dar şi a efectului nerecurent din 2020 constând în recuperarea diferenţelor de costuri de achiziţie a energiei electrice pe segmentul reglementat de furnizare din perioadele anterioare”, se arată în raportul trimestrial al grupului Electrica.

Perioada a fost marcată de o creştere uşoară a veniturilor, de numai 2,3% până la 1,69 miliarde de lei, dar şi de o creştere cu aproape 10% a costurilor cu cantităţile de energie şi gaze naturale achiziţionate.

“În T12021, grupul a furnizat către aproximativ 3,6mil. locuri de consum (atât în regim de serviciu universal şi ultimă instanţă, cât şi de pe piaţă concurenţială) 2,4TWh de energie electrică, reprezentând o reducerede 2% faţă de perioada similară a anului anterior.”

În ciuda rezultatelor în scădere, angajaţii au fost plătiţi mai bine în această perioadă, beneficiile fiind în creştere cu 5% faţă de primele trei luni ale a anului trecut, până la 186,4 mil. lei.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO