Energie

Semne rele pentru rezultatele Petrom la nouă luni: producţia a scăzut pentru al treilea trimestru consecutiv

Semne rele pentru rezultatele Petrom la nouă luni:...

Autor: Radu Bostan

19.10.2015, 11:01 1046

Producţia de hidrocarburi a OMV Petrom (simbol bursier SNP) a scăzut în perioada iulie-septembrie pentru al treilea trimestru consecutiv, deşi compania a recuperat prin segmentul de rafinare.

Producţia medie zilnică de petrol şi gaze a Petrom a fost de 174.000 barili echivalent petrol (bep) pe zi în trimestrul al treilea, cu 2,2% mai mică decât în aceeaşi perioadă a anului 2014 şi cu aproape 4% mai mică decât în trimestrul al doilea, potrivit grupului austriac OMV, acţionarul majoritar.

Semnele par rele pentru rezultatele financiare ale Petrom în trimestrul al treilea, în condiţiile în care segmentul de explorare şi producţie are cea mai mare contribuţie la vânzările şi profitul operaţional al companiei. Cotaţia mondială a Petrolului a continuat să scadă, preţul mediu Brent fiind cu 18% mai mic decât în trimestrul al doilea.

Pe de altă parte, preţurile reduse ale petrolului au ajutat marjele rafinăriilor din portofoliul OMV, care vor avea probabil o contribuţie pozitivă la rezultatele finale ale grupului austriac şi ale Petrom.

Acţiunile Petrom au deschis în stagnare pe bursa de la Bucureşti, în timp ce titlurile OMV scădeau cu 1,7% luni dimineaţă pe bursa de la Viena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO