Energie

Victor Grigorescu, ministrul Energiei: România are resursele, infrastructura energetică, specialiştii şi tradiţia necesară pentru a deveni un hub energetic

Victor Grigorescu, ministrul Energiei: România are...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.08.2016, 12:13 502

România trebuie să renunţe la ideea că lucrurile nu funcţionează şi să promoveze imaginea locală de ţară care poate încheia parteneriate cu ţările europene, a spus Victor Grigorescu, ministrul Energiei, la conferinţa ZF Provocările României.

„Cred că România ar trebui să stea pe propriile ei picioare. Îmi doresc o Românie care să-şi genereze din interior propria creştere. Tot aud că nu ştim să gestionăm sectorul energetic.

Trebuie să ieşim din zona asta în care tot ne plângem că nimic nu funcţionează. Poate că nu funcţionează cum am dori, dar funcţionează. Nu ne aflăm în lipsă de politici, ci suntem în dezbatere”, a spus Victor Grigorescu.

El a mai precizat că România dispune de resursele necesare pentru a deveni un hub energetic.

„În acest moment, parteneriatul public-privat este în stadiul de deziderat. Reindustrializarea nu o face statul, ci o fac privaţii. Însă România are cele mai multe resurse, una dintre cele mai bune infrastructuri energetice din regiune, specialişti, tradiţie, pentru a deveni un hub energetic. Lumea trebuie să creadă că vine să încheie un contract la Bucureşti şi că va fi respectat, că există resursele necesare. Dacă noi nu credem în noi, nu putem cere nimănui să creadă în România. Haideţi să recunoaştem ceea ce facem bine!”, a spus Grigorescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO