Energie

ZF Power Summit. Cătălin Stancu, Horváth: Între 40 şi 50% din cantitatea de energie generată din România se face pe combustibili fosili, care prezintă două riscuri: preţul certificatelor CO2 şi costul materiilor prime

 ZF Power Summit. Cătălin Stancu, Horváth: Între 40...

Autor: Răzvan Botea

23.02.2022, 13:15 144

Cătălin Stancu, associated senior expert la Horváth,  a spus, la ZF Power Summit că : între 40 şi 50% din cantitatea de energie generată din România se face pe combustibili fosili, care prezintă două riscuri: preţul certificatelor CO2 şi costul materiilor prime.

„Între 40 şi 50% din cantitatea de energie generată din România se face pe combustibili fosili, care par să aibă două riscuri: preţul CO2-ului – 300% într-un an şi riscul costului materiilor prime”, a spus el.

Ce a mai spus Cătălin Stancu la ZF Power Summit:

Nu avem o strategie energetică. Avem dezbateri despre o tehnologie, dacă este mai bună sau nu. Dacă ar fi să luăm de bune cifrele din PNIESC, ar trebui să creştem cu 50% capacitatea de producţie în termeni reali a României, în echivalent de full load hours.

Ne aşteaptă o creştere semnificativă de cerere.

Au apărut în sfârşit ghidurile pentru PNRR. De acum ar trebui să fie o dezvoltare pe repede-înainte. Vorbim de multe miliarde care ar putea prelua riscul de dezvoltare a acestei energii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO