Companii

Energy Holding, afaceri de 30 mil. euro in Bulgaria

05.10.2006, 20:15 17

Energy Holding, companie cu activitati de trading si productie de electricitate, estimeaza in primul an de activitate pe piata energiei din Bulgaria ca va ajunge la o cifra de afaceri de 30 mil. euro.
Energy Holding a intrat cu operatiuni in Bulgaria la inceputul anului prin intermediul companiei Energy Partners la care traderul de energie detine 50% din actiuni, restul fiind in posesia unor parteneri locali.
"In urma contractelor obtinute pe parcursul celor sase luni, Energy Partners estimeaza o cantitate de energie electrica de 55.000 MWh care sa fie livrata lunar consumatorilor industriali din Bulgaria si atingerea unei cifre de afaceri de 30 mil. euro", sustin oficialii companiei.
Potrivit surselor citate, cota de piata la care a ajuns compania in cele sase luni de activitate pe piata bulgareasca este de 20%.
Energy Holding si-a infiintat o filiala Energy Holding SR si a obtinut licenta de tranzactionare a energiei electrice si in Serbia. Oficialii companiei afirma ca intentioneaza sa-si extinda activitatea si in Grecia.
Compania Energy Holding a fost subiectul unei tranzactii in august in urma careia actionar majoritar a devenit Societe Bancaire Privee (SBP), institutie din Geneva - Elvetia. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Consultanta juridica a Energy Holding la tranzactie a fost asigurata de catre firma de avocatura Bostina si Asociatii.
Energy Holding estimeaza pentru acest an o crestere cu 36% in euro a cifrei de afaceri, comparativ cu 235 mil. euro anul trecut. Aceasta crestere va fi sustinuta in mare parte de contractul castigat in martie anul acesta cu Petrom, care prevede furnizarea de electricitate catre 1.000 de schele de extractie a titeiului ale Petrom, contract a carui valoare este estimata de piata intre 100-150 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO