Companii

Eureko negociaza vanzarea spitalului Euroclinic

04.07.2008, 21:48 40

Grupul olandez Eureko, care detine pe piata locala compania de asigurari Interamerican si primul spital privat Euroclinic, este in negocieri avansate pentru vanzarea spitalului, tranzactia putand fi incheiata pana la sfarsitul acestui an.
"Ne dorim atragerea unui operator de spitale de talie internationala si inca suntem in discutii. Vizam un parteneriat axat pe dezvoltare, o fuziune intr-un grup mai mare si suntem in negocieri, care speram sa se incheie pana la sfarsitul anului. Este insa prematur sa ofer alte informatii", a spus Catalin Popa, CEO al Euroclinic.
Potrivit informatiilor existente in piata, pe lista companiilor interesate se afla un grup international cu activitati in Grecia, valoarea tranzactiei fiind estimata la aproximativ 30-40 mil. euro. Aceste informatii nu au fost confirmate de reprezentantii Euroclinic.
Euroclinic a devenit operational in luna iunie a anului 2005 in urma unor investitii de 14 mil. euro si a fost gandit ca o aripa privata a Spitalului Floreasca, fiind unul dintre proiectele-pilot prevazute de strategia privind participarea sectorului privat la imbunatatirea performantei sistemului sanitar din Romania, aprobata prin hotarare de guvern in 2001. La momentul conceperii proiectului, Romania facea parte din conceptul-pilot al grupului Eureko pentru a crea o retea paneuropeana de servicii medicale. In prezent, Eureko opereaza in Grecia patru spitale private. Euroclinic a terminat anul 2007 cu venituri de 4,6 mil. euro, in linie cu estimarile initiale, si cu peste 20.000 de pacienti unici. Pentru 2008, Euroclinic si-a bugetat venituri de 6,5 mil. euro si 30.000 de pacienti unici. In prima jumatate a anului, spitalul a raportat o crestere de aproape 50% a veniturilor comparativ cu perioada similara a anului trecut. Spitalul ar urma sa devina profitabil din punct de vedere operational in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO