Companii

Eurobank: 40 mil. euro pentru o cladire de birouri

01.08.2007, 18:13 22

Eurobank Properties, companie de investitii imobiliare membra a grupului elen Eurobank EFG, este aproape de incheierea unui acord pentru achizitia unei cladiri de birouri in Bucuresti, in valoare de 32- 40 mil. euro, a declarat pentru Reuters directorul executiv Aristotelis Karytinos.
"La momentul actual, negociem preluarea unei proprietati de birouri in Bucuresti, iar companiile din grupul EFG sunt potentiali chiriasi", a afirmat Karytinos, precizand ca tranzactia ar putea fi finalizata in acest an.
Compania, unul dintre cei mai mari investitori eleni din sectorul proprietatilor, este interesata, in continuare, de investitii in regiunea Balcanilor, in special in Romania, Serbia si Bulgaria.
"Strategia noastra este sa ramanem un fond grecesc, in principal, dar suntem interesati de alte state central si est-europene, precum Romania, Serbia si Bulgaria", a precizat Karytinos.
Ritmurile de crestere din Europa de Est ofera oportunitati importante, iar Eurobank Properties ia in calcul intrarea pe pietele din Polonia si Ucraina, in viitor.
Grupul vrea sa profite de modificarile recente ale legislatiei grecesti din domeniul investitiilor, care acorda o mai mare libertate companiilor imobiliare locale, pentru activitatile derulate in strainatate.
Firmele imobiliare pot investi pana la 10% din active in state din afara UE, prin intermediul unor companii speciale care detin si inchiriaza proprietati.
Eurobank Properties a anuntat, marti, incheierea unui acord pentru preluarea unei cladiri de birouri la Belgrad, pentru 23 mil. euro. Expansiunea investitiilor firmei este sustinuta de grupul EFG, prezent pe mai multe piete din Europa Centrala si de Est.
"Vom urma, probabil, strategia de dezvoltare adoptata de EFG Eurobank, cu conditia gasirii unor oportunitati de investitii care respecta criteriile noastre", a aratat Karytinos.
EFG Eurobank controleaza in Romania Bancpost si companiile EFG Eurobank Leasing, EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities si EFG Eurobank Property Services.
Activele totale ale grupului elen in Romania se ridicau, la finele primului trimestru, la 2,8 mld. euro, iar activele Bancpost au fost de 2,4 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO