Companii

Eurocheese, 4 mil. euro intr-o fabrica de branzeturi

12.12.2005, 19:17 169

Compania Eurocheese Production and Distribution din Bucuresti, care activeaza in industria produselor lactate, a anuntat ca va investi anul viitor 4 milioane de euro in constructia unei fabrici de branzeturi la Jilava.

Reprezentantii companiei au spus ca jumatate din investitie va fi acoperita atat din resurse proprii, iar restul printr-o finantare Sapard.

"Avem un centru de productie care nu mai satisface cerintele pietei, asa ca am decis sa investim intr-o noua fabrica a carei capacitate va fi de doua ori mai mare fata de cea actuala", a declarat Victoria Tura, directorul general al companiei.

Principalii clienti ai companiei sunt marile retele de key-accounts, precum Carefour, Cora sau Rewe, care si-au extins in ultimul an retele de magazine, fapt ce a determinat si cresterea solicitarilor pentru Eurocheese.

Compania a cumparat un teren de 10.000 de metri patrati in comuna Jilava, fabrica urmand sa aiba o suprafata construita de 3.000 de metri patrati. Actualul centru de productie se afla in Bucuresti, pe platoul Unirea.

"Terenul ne permite extinderea. In prima faza, fabrica va prelucra 40.000 de litri de lapte pe zi, capacitatea de productie fiind de 6-7 tone de branzeturi", a mai spus Tura.

Constructia fabricii va incepe in primavara anului viitor, durata de implementare a proiectului fiind de 9 luni.

"Fabrica va fi automatizata si nu vom angaja mai mult de 30 de persoane", a mai spus Tura.

Pana acum, investitiile companiei au vizat in special achizitionarea de utilaje de ambalare si de prelucrare. Valoarea totala a investitiilor realizate in ultimii cinci ani a fost de 1,5 mil. dolari (1,2 mil. euro).

Anul acesta, compania estimeaza o cifra de afaceri de 1,3 mil. euro, insa pentru 2006 reprezentantii mizeaza pe o crestere de aproape 40%. "Am semnat contracte cu marii clienti si ne-am propus un anumit target cu fiecare dintre ei. Pe baza acestor cifre am ajuns la o cifra de afaceri de 1,8 mil. euro", a mai spus Tura.

Compania produce branzeturi proaspete, telemea si cascaval, atat sub marca proprie - Traian One, VIP si Teo -, cat si in sistem private label pentru retelele de key-accounts.

Eurocheese este o companie cu capital privat, 100% romanesc, principalii actionari fiind compania Eurocheese Distribution si Uniprep. dana.ciriperu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO