Companii

Eximtur, 45 mil. euro si trei agentii noi

15.01.2008, 17:41 19

Eximtur, unul dintre cei mai mari tour-operatori de pe piata locala, estimeaza pentru anul acesta afaceri de 45 de milioane de euro, in conditiile in care rezultatele preliminare pentru anul trecut indica vanzari de 35 de milioane de euro.
"Cresterea de 30% estimata pentru anul acesta vine din doua surse. Pe de o parte este cresterea pietei care cred ca anul acesta va avea un ritm de aproximativ 15%. Pe de alta parte, afacerile vor fi sustinute prin deschiderea a trei agentii noi", a declarat Radu Morariu, directorul general al Eximtur.
Potrivit acestuia, doua din cele trei noi agentii vor fi amplasate in locatii in care agentia este deja prezenta.
In ceea ce priveste profitul, Morariu spune ca anul trecut compania a realizat un castig brut de peste 0,5 milioane de euro, urmand ca anul acesta sa se pastreze rata de rentabilitate.
Potrivit informatiilor companiei care vizau primele noua luni ale anului trecut, aproximativ 40% din nivelul afacerilor provin din vanzarea de bilete de avion, 31,7% din turismul intern si 24,4% din serviciile tursitice externe, restul fiind servicii conexe pachetelor de baza. Eximtur detine in prezent noua agentii proprii in Cluj, Bucuresti, Oradea, Sibiu, Baia Mare, Arad si doua in Timisoara, iar la nivel national 550 de agentii de turism revand produsele tour-operatorului clujean.
Anul trecut a fost, din punctul de vedere al incasarilor din turism, unul foarte bun tinand cont de marirea sezonului estival, de numirea Sibiului Capitala culturala europeana, dar si de lipsa fenomenelor meteorologice extreme.
Astfel, numarul turistilor straini veniti in tara a crescut in 2007 cu 10%, pe partea de turism intern cresterea a fost de aproximativ 25%, in timp ce numarul romanilor care au plecat in strainatate s-a majorat cu aproximativ 25%. Unul dintre cei mai importanti factori care a ajutat dezvoltarea turismului este si dezvoltarea curselor charter.
In ceea ce priveste evolutia pentru acest an, jucatorii de profil estimeaza ca trendul de crestere va continua datorita deschiderii unor noi destinatii si a cresterii puterii de cumparare a romanilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO