Companii

Eximtur Cluj spera la un plus de 30%

13.05.2010, 23:08 292

Agentia de turism Eximtur, controlata de familia Morariu dinCluj, si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 147,3 mil.lei (circa 35 mil. euro), in crestere cu 30% fata de anultrecut.

Eximtur a incheiat anul 2009 cu vanzari totale de peste 113,3mil. lei (27 mil. euro), in timp ce profitul net al companiei afost de 1,5 mil. lei ( 357.000 de euro). Anul trecut compania avea121 de angajati, iar pentru acest an, conducerea Eximtur a anuntatca intentioneaza sa creasca personalul agentiei la 143 deoameni.

"In estimarile facute pentru acest an, ne bazam pe crestereanumarului de clienti pe piata din Bucuresti si pe majorareavolumului de pachete vandute prin programele de early booking,astfel ca in primul trimestru am inregistrat un avans de peste 20%pentru vacantele vandute in tara si in strainatate, fata deperioada similara din anul trecut", a declarat Lucia Morariu,directorul general al Eximtur.

Potrivit reprezentantilor agentiei clujene de turism, cifra deafaceri Eximtur va fi sustinuta in acest an si de crestereanumarului de clienti din piata online, pe site-ul companieidublandu-se in primul trimestru solicitarile pentru pachetele devacanta, fata de aceeasi perioada din anul trecut.

"Credem ca disparitia din piata, datorita crizei financiare, aunor agentii de nisa, specializate in vanzari de servicii catrestat sau in business travel, va contribui pozitiv la evolutiavanzarilor companiei noastre din acest an. Conform datelorInstitutului National de Statistica, in 2009, traficul dinagentiile de turism a scazut, la nivelul intregii tari, cu peste40% fata de anul precedent", a spus Lucia Morariu.

Cele mai cautate destinatii de la inceputul anului si pana inprezent au fost Turcia, Grecia, Austria, Croatia, Tunisia, Egipt,Bulgaria si litoralul romanesc.

Agentia de turism Eximtur s-a lansat pe piata in anul 1993, iarpotrivit informatiilor furnizate de companie, investitia initiala afost de aproximativ 100.000 de lei vechi. Echipa Eximtur numaraanul trecut 121 de persoane, iar salariul mediu net al unui angajatera de 2.076 de lei.

Anul trecut, Radu Morariu detinea 25% din actiunile agentiei deturism din Cluj-Napoca, iar sotia sa, Lucia Morariu, 10% dintitlurile Eximtur. Ceilalti actionari ai companiei sunt Anca Lupu(20%), Susana Costea (25%), Emilia Kiss (10%) si Felicia Chereches(10%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO