Companii

Eximtur se orienteaza dupa piata auto

29.03.2005, 00:00 16


Cresterile insemnate ale vanzarilor de automobile inregistrate in ultimii ani au determinat compania clujeana Eximtur sa lanseze pachete turistice speciale pentru cei care doresc sa plece in concediu cu mijloacele de transport personale, a declarat pentru ZF Transilvania Lucia Morariu, directorul general al Eximtur.


"Cele mai bine reprezentate destinatii sunt Croatia, Grecia, Italia, Spania si Turcia, cu sejururi la mare, dar nu lipsesc nici produsele deosebite: castelele din Franta sau Germania, baze de tratament din Ungaria, Cehia, Austria sau Slovenia, ori parcuri de distractii din Slovacia. Suntem pregatiti sa oferim si unitati hoteliere de pe litoralul bulgar sau din statiunile elvetiene", a mai spus Lucia Morariu.


Oficialul companiei spune ca pentru acest an estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de aproape 19 mil. euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut.


"Cresterea se bazeaza pe faptul ca s-au inmultit calatoriile de afaceri. Oamenii de afaceri din Romania incep sa lase agentiile de turism sa le organizeze deplasarile", a explicat Morariu.


In cifra de afaceri a companiei turismul extern reprezinta 15%, iar biletele de avion au in continuare cea mai mare pondere in cifra de afaceri: 8 milioane de euro in 2004.


"Pe acest segment putem estima si o cota de piata de 38%, dar pe celelalte segmente este destul de greu de estimat", a mai spus Morariu, adaugand ca strategia Eximtur pentru anul in curs se orienteaza catre diversificarea optiunilor externe.


In acest context, compania clujeana a incheiat deja un contract de colaborare cu tour-operatorul austriac Terra Reisen si a lansat pe piata catalogul pentru turism extern pe vara 2005.


"Oferta de turism extern a companiei se diversifica si am integrat in catalogul nostru destinatiile operatorilor germani din concernul World of TUI. Hotelurile, vilele, apartamentele sau satele de vacanta sunt selectate in functie de raportul calitate/pret, dar si pe baza informatiilor furnizate de clientii agentiei. Terra Reisen este cel mai important tour-operator pentru Croatia si alte destinatii europene, iar prin aceasta colaborare turistii romani vor putea beneficia de oferte noi", a mai spus directorul Eximtur.


Compania Eximtur este unul din principalii tour-operatori pe piata Romaniei, oferind servicii complete, rezervari de bilete de avion, calatorii de afaceri, vacante in tara si strainatate.


Oficialii firmei estimeaza ca se situeaza pe locul trei in Romania ca volum al vanzarilor.


Compania detine cinci agentii proprii si 200 de agentii partenere in toata tara. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO