Companii

Exporturile de alimente şi tutun şi-au temperat creşterile în S1, dar companiile anunţă noi investiţii

Exporturile de alimente şi tutun şi-au temperat...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.11.2016, 00:05 129
Exporturile de alimente, băuturi şi tutun au ajuns în primul semestru la 868 de milioane de euro, în creştere cu mai puţin de 1% faţă de anul prececent, arată o analiză ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, livrările în străinătate de produse precum carne, sucuri sau ţigări îşi încetinesc evoluţia, după ce în primul semestru din 2015 exporturile au avut o creştere de peste 60% faţă de perioada similară din anul 2011.

Cu toate acestea, companiile sunt din ce în ce mai ancorate în a găsi soluţii pentru creşterea exporturilor, multe dintre ele anunţând investiţii în facilităţile de producţie. Cel mai recent exemplu este British American Tobacco, liderul pieţei de ţigări de pe plan local, care investeşte în dezvoltarea fabricii de la Ploieşti, unitate care va deveni a doua ca mărime din Europa. Pe piaţa locală sunt deschise trei mari fabrici de ţigări, fiecare dintre jucătorii internaţionali având o unitate de producţie aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO