Companii

Fabrica de lemn Kastamonu din Reghin: Oamenii care stau acasă şi îşi îmbunătăţesc locuinţele sunt motorul principal al cererii crescute

Fabrica de lemn Kastamonu din Reghin: Oamenii care stau...

Autor: Laurentiu Cotu

26.05.2021, 19:30 314

♦ Turcii de la Kastamonu au avut afaceri de peste 194 mil. lei în T1/2021, plus 19%, la fabrica de prelucrare a lemnului din Reghin.

Kastamonu România (fosta Prolemn), controlată de firma Kasta­monu Entegre din Turcia, a raportat pentru primul trimestru din acest an o cifră de afaceri de 194,3 mil. lei (aproximativ 40 mil. euro), în creştere cu peste 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit calc­ulelor făcute de ZF pe baza datelor tran­smise de com­panie. Kastamonu România a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 136 mil. euro, în creştere cu aproximativ 7% faţă de anul anterior, potrivit datelor transmise de producătorul din Reghin.

„Succesul comercial se datorează, pe de o parte, consolidării parteneriatelor existente, dar şi dezvoltării de noi pieţe de desfacere la export. Pe fondul limitărilor condiţiilor de călătorie, al opţiunii extinse pentru lucrul de acasă, comportamentul consumatorului s-a adaptat la nevoile de îmbunătăţire a spaţiului domestic, fiind, din punctul nostru de vedere, motorul principal al cererii crescute, atât la nivel local, cât şi regional“, au declarat pentru ZF Transilvania reprezentanţii com­paniei Kastamonu România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO