Companii

Fabrica QUIN din Ghimbav, care face componente pentru Maybach sau Bentley, îşi extinde producţia

Fabrica QUIN din Ghimbav, care face componente pentru...

Autor: Corina Mirea

28.10.2015, 00:00 466

Compania germană QUIN, care produce pe plan local, la Ghimbav (judeţul Braşov), componente pentru schimbătoare de viteze, volane şi borduri în valoare de circa 407 milioane de lei pentru nume precum Maybach, Bentley sau Audi, îşi extinde activitatea de producţie, prin transformarea unei hale de depozitare, potrivit cererii depuse de companie la Ministerul Mediului şi publicată pe site-ul instituţiei.

Producătorul a intrat pe piaţa locală în anul 2003 şi în Ghimbav deţine un teren cu o suprafaţă totală de peste 46.000 de metri pătraţi, aceasta fiind cea mai mare fabrică a QUIN din cele patru ţări în care activează. Activitatea de producţie şi cea administrativă ocupă aproape 40% din spaţiul total pe care QUIN îl deţine în Ghimbav, unde are mai mult de 1.5000 de angajaţi.

Anul trecut, QUIN a reuşit să treacă pentru prima dată de pragul de 400 de milioane de lei cifră de afaceri. Vânzările companiei au fost în 2014 cu peste 50% mai mari ca în anul precedent, iar faţă de anul 2009 afacerile sale au crescut de aproape cinci ori. Cea mai mare parte a produselor care ies de pe liniile de producţie a fabricii din România se duc la export, în principal pe pieţe precum Germania, Cehia, Polonia, Austria şi Statele Unite ale Americii. Printre brandurile din domeniul auto pentru care fabrica din România livrează produse realizate din lemn, piele, metal, plastic sau carbon se numără Maybach, Bentley, Mercedes-Benz, Audi, Porsche, BMW, Mini sau AMG.

Compania mai are fabrici şi birouri în Polonia, China şi Germania şi produce componente pentru interioarele maşinilor de lux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO