Companii

Fabrica Sindan a exportat de 2,2 mil. euro anul trecut în SUA

Autor: Ioana David

18.04.2011, 23:32 40

Fabrica Sindan Pharma din Bucureşti, deţinută de grupul Actavis,a înregistrat anul trecut exporturi de 2,2 mil. euro pe piaţa dinSUA, în creştere cu 61% comparativ cu nivelul din 2009. Sindan aintrat pe această piaţă în 2005 şi a crescut numărul produselorexportate ajungând la două în 2008 şi la opt anul trecut.

Medicamentele sunt pentru tratamentul cancerului şi printreprodusele exportate se numătă Irinotecan şi Gemcitabina Sindan.Fabrica este considerată cel mai mare producător de medicamenteoncologice din Europa Centrală şi de Est. Compania exportă în maibine de 55 de state, iar SUA se numără printre cele mai importantedestinaţii.

Grupul Actavis este prezent în România şi prin intermediulunităţii de sales & marketing (responsabilă cu comercializareaşi promovarea produselor din portofoliul Actavis în România).Potrivit informaţiilor Mediafax, Actavis România a avut în 2010afaceri în scădere cu 10%, la 96,3 milioane euro, pe fondulcreşterii concurenţei din segmentul oncologic, care generează 80%din vânzările companiei, şi al sumelor neîncasate pentrumedicamentele livrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO