Companii

Familia Bucsaru termina 356 de case in sudul Bucurestiului

26.03.2009, 16:38 79

Compania Green City Construct, controlata in proportie de 85% de familia Bucsaru, care finanteaza echipa de fotbal Unirea Urziceni, intentioneaza sa finalizeze pana la sfarsitul lunii septembrie a acestui an 356 de case pe amplasamentul fostelor sere Comaico, din comuna 1 Decembrie din sudul Capitalei.

Intregul proiect este realizat pe un teren cu o suprafata de 100 de hectare si prevede constructia a 4.000 de locuinte pana in 2014. Finantarea primei faze a proiectului a fost realizata prin accesarea unui credit de 124 mil. lei (aproape 30 mil. euro) de la CEC Bank.
„Am vandut deja 40 de case din cele 356 pe care le vom finaliza pana la 30 septembrie. Investitia totala pentru prima faza este de 124 de milioane de lei, bani obtinuti dintrun credit de la CEC Bank. Tot la aceasta data vor fi finalizate o gradinita si o scoala privata, un centru de infrumusetare si un supermarket Mega Image", spune Marcela Chiran, directorul de marketing al Green City Construct.
Pretul unei case cu o suprafata utila de 117 metri patrati este de 84.000 de euro, fara TVA, pret care nu include finisajele interioare.
„Clientii isi pot realiza singuri finisajele pe care le doresc, dar putem sa le oferim si noi niste pachete din care sa aleaga. In functie de calitatea mate­rialelor si tipul de compartimentare pe care clientul il doreste, preturile pentru o casa finalizata pot ajunge la 110.000112.000 de euro", explica reprezentantul Green City.
Pentru achizitia locuintelor din cadrul proiectului clientii pot accesa credite in lei de la CEC cu o dobanda anuala de 1215%, in timp ce avansul minim stabilit este de 15%.
„Oamenii sunt in acest moment speriati de ce se intampla pe piata si pentru a oferi mai multa incredere am atras ca finantator o banca romaneasca", afirma Chiran.
Dumitru Bucsaru, patronul echipei de fotbal Unirea Urziceni, a achizitionat societatea Comaico in 2006 de la SIF Muntenia, la un pret de 62 mil. lei (echivalentul a 17,6 mil. euro la acea data), in baza unui contract prin care se angaja sa efectueze plata in mai multe rate, ultima fiind prevazuta pentru luna august 2008.
Comaico detine un teren de 100 de hectare in comuna 1 Decembrie din sudul Capitalei, care la un pret mediu de 20 euro/mp ar putea valora in prezent 20 mil. euro.
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, dezvoltatorul Green City Contruct este controlat in proportie de 73% de firma Valahorum, detinuta integral de fiica lui Bucsaru, unde acesta este administrator, si in proportie de 11,1% de firma Comaico prin Dumitru Bucsaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO