Companii

Fiat mizeaza pe pietele din Romania si Polonia pentru a conduce vanzarile modelului Fiorino in Est

Fiat mizeaza pe pietele din Romania si Polonia pentru a conduce vanzarile modelului Fiorino in Est

Pretul modelului Fiorino va fi cu 8-10% mai scazut decat al modelului Doblo

07.12.2007, 14:55 25

Divizia de utilitare a concernului italian Fiat va livra pe piata locala aproximativ 500 de unitati din modelul Fiorino, noul autovehicul comercial cu o masa de sub 3,5 tone lansat de Fiat la mijlocul saptamanii trecute.
"In conditiile actuale de piata, vom atinge un volum de aproximativ 500 de unitati in 2008. Pretul lui Fiorino va fi cu 8-10% sub cel al modelului Doblo. Pentru versiunea de baza acesta va fi cu certitudine de sub 10.000 de euro", a declarat pentru ZF Franco Miniero, CEO al Fiat Professional, divizia de vehicule comerciale a Fiat.
La nivel european vanzarile lui Fiat Fiorino sunt estimate la aproximativ 45.000 de unitati in 2008 si 2009, cele mai mari piete fiind Turcia si Italia, care vor fi si primele pe care se va lansa, in luna decembrie a acestui an.
"Din punctul de vedere al vanzarilor, cele mai importante piete vor fi Turcia si Italia, in timp ce in context regional, in Europa Centrala si de Est cele mai mari vanzari se vor inregistra in Polonia si Romania", a subliniat Miniero. Potrivit reprezentantilor Fiat, vanzarile lui Fiorino vor ajunge la 11.000 de unitati pe an in Italia.
Fiat Fiorino este realizat pe platforma comuna cu Citroen Nemo si Peugeot Bipper, toate trei fiind asamblate la uzina Tofas din Turcia. La nivel tehnic diferenta dintre modelul Fiat si cele ale Grupului PSA consta in motorizarea diesel. Fiorino dispune de propulsorul de 1,3 litri Multijet si 75 CP dezvoltat de Fiat in colaborare cu GM, in timp ce Nemo si Bipper sunt echipate cu dieselul de 1,4 litri HDi si 70 CP.
Din punctul de vedere al motorizarilor, potrivit reprezentantilor Fiat, majoritatea clientilor vor opta pentru versiunile diesel, si versiunea de caroserie Cargo.
"Pe piata europeana in 2009 se vor comercializa aproximativ 30.000 de unitati din modelul Fiat Fiorino Cargo (versiunea destinata transportului de marfa - n.red.) si 15.000 Combi (destinat si transportului de persoane - n.red.). Din punctul de vedere al motorizarilor, 85% din modelele comercializate vor fi echipate cu motorul diesel, procent care urca la 96% in cazul in care se ia in calcul numai versiunea Cargo", a subliniat Antonino Mannina, director in cadrul Fiat Professional Product Development.
Din punctul de vedere al ponderii, din totalul vanzarilor autovehiculelor Fiat la nivel mondial, 9% vor reprezenta modelul Fiorino.
Pe piata locala Fiat are ca target atingerea unui volum anual de 10.000 de unitati pana in 2010, potrivit declaratiilor anterioare ale lui Franco Miniero, 20% dintre vanzarile Fiat Professional din Europa Centrala fiind in Polonia si Romania. Pentru anul in curs, reprezentantii Autoitalia, importatorul Fiat pe piata locala, au ca obiectiv comercializarea a 5.500 de autovehicule comerciale, in crestere cu 66% comparativ cu anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO