Companii

Fildas a renuntat la vanzarea de actiuni catre BERD

05.06.2008, 18:56 44

Grupul de firme Fildas, cu afaceri de 200 mil. euro in distributia si retailul de medicamente, a renuntat la vanzarea unui pachet de 10-15% din actiuni catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), creditul de 80 mil. euro contractat anul trecut fiind suficient pentru a sustine extinderea si activitatile curente.
"Au existat intentii si discutii cu BERD pentru un pachet de 10-15%, dar nu s-au finalizat. Se dorea atragerea de finantare, insa am obtinut creditul de 80 mil. euro, iar boardul a decis ca ne putem descurca cu acesti bani. Acum nu mai exista aceasta intentie de vanzare. Nu o excludem, insa ea nu mai exista", a afirmat pentru ZF Radu George, directorul general al grupului de firme Fildas.
Directorul Fildas a precizat ca in prezent nu exista discutii pentru vanzarea Fildas cu nicio companie din distributia de medicamente.
Din Fildas fac parte distribuitorul Fildas Trading, reteaua de farmacii Catena si magazinele de produse cosmetice Naturalis.
Anul trecut, Fildas a realizat o cifra de afaceri de 200 mil. euro in linie cu estimarile initiale, in timp ce in primele cinci luni ale anului a contabilizat vanzari de 89 mil. euro pe distributie. In urma cu o luna, Fildas a cumparat un depozit in Bucuresti pentru 5 mil. euro care a marit capacitatea de depozitare la 49.380 de metri cubi.

Cititi un interviu cu Radu George, directorul general al Fildas, in numarul de maine al ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO