Companii

Filiala unui grup francez spune că Clujul a avut noroc că a beneficiat de investiţii mari precum Emerson sau Nokia

Autor: Laurentiu Cotu

02.11.2010, 23:38 70

Compania Energom din Cluj, membră a grupului francezPeintamelec, producător de echipamente electromecanice pentruindustrie şi tablouri electrice, estimează că va finaliza anul încurs cu o cifră de afaceri de 2 mil. euro, în creştere cu peste 17%faţă de anul 2009.

Compania a încheiat exerciţiul financiar din anul trecut cu vânzăritotale de circa 1,7 mil. euro. "Ne aşteptăm la o revenire avânzărilor în acest an, după o politică de reducere drastică acheltuielilor şi o diminuare de personal cu 10% în 2009. Sperăm săîncheiem anul pe profit în condiţiile în care, în prezent exportuls-a redresat", a declarat pentru ZF Transilvania Pascal Fesneau,general manager Energom. Aproximativ 65% din producţia companieimerge la export, principalii clienţi ai Energom fiind Michelin,Areva, Schneider, Alcatel.

"În ceea ce priveşte economia locală, Clujul a avut mai mult norocdecât alte zone din România, fiindcă în perioada 2007-2008 abeneficiat de investiţii mari precum Emerson, Nokia sau EnergoBit,care au limitat impactul crizei prin dezvoltarea lor. În plus, maimulte centre de servici ca ING sau Office Depot au recrutat sauintenţionează să recruteze mulţi oameni în această perioadă", aspus Fesneau. Potrivit reprezentanţilor companiei Energom, sectorulconstrucţiilor rămâne în continuare foarte afectat de recesiuneaeconomică din cauza creşterii şomajului, limitării accesuluipopulaţiei la credit, majorării TVA-ului şi a reducerilor salarialedin sectorul bugetar. Energom a fost înfiinţată în anul 2002 şieste în prezent membră a grupului francez Peintamelec, după ce înanul 2006 grupul clujean EnergoBit a vândut participaţia deţinutăla compania Energom grupului Peintamelec, cu afaceri totale de 50mil. euro şi 450 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO