Companii

Fiscul arădean a scos la licitaţie 21 de tone de cartofi la 30 de bani kilogramul

 Fiscul arădean a scos la licitaţie 21 de tone de cartofi la 30 de bani kilogramul

Autor: Marian Buga

15.05.2012, 14:42 804

Fiscul arădean a scos la licitaţie, marţi, aproape 21 de tone de cartofi, confiscaţi de la o firmă din judeţ, preţul de strigare fiind de 30 de bani kilogramul, însă nu a fost depusă nicio ofertă, astfel că procedura va fi reluată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Arad a publicat pe site abia luni anunţul de licitaţie pentru 20.854 de kilograme de cartofi, iar cei interesaţi au avut doar 24 de ore pentru depunerea ofertelor, astfel că la procedura de vânzare nu s-a prezentat nimeni.

Preţul de strigare pentru un kilogram de cartofi era de 30 de bani, însă ar putea fi redus cu 25 la sută la următoarea licitaţie, a cărei dată urmează să fie stabilită în următoarele zile.

"Termenul pentru depunerea ofertelor a fost scurt pentru că este vorba de o marfă perisabilă. Se va încerca din nou vânzarea întregii cantităţi după o reevaluare a mărfii", a declarat purtătorul de cuvânt al DGFP Arad, Călin Arusti.

Cartofii au fost confiscaţi de la o firmă din comuna arădeană Şagu, care este executată silit.

Săptămâna trecută, Fiscul arădean a mai vândut la licitaţie 3.500 de kilograme de aripi de pui congelate, la doar un leu kilogramul, preţul de strigare fiind de 75 de bani, adică de cel puţin zece ori mai mic decât cel din magazinele locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO