Companii

Flanco a ajuns sa valoreze 7,5 mil. € in caz de faliment

06.04.2010, 23:07 53

Retailerul de electronice si electrocasnice FlancoInternational, companie controlata in proportie de 100% de FlamingoInternational (FLA), are o valoare de lichidare in cazulfalimentului de 7,5 milioane de euro, potrivit raportului deevaluare solicitat de administratorul judiciar, Casa de InsolventaTransilvania.

Valoarea Flanco, in cazul dizolvarii, este dubla fata de ultimacapitalizare a Flamingo de la finele anului trecut, care se ridicala 3,5 milioane de euro.

Flamingo a platit in 2006 37,5 milioane de euro pentru achizitiaretelei Flanco, iar ulterior cele doua companii au fostreorganizate, Flanco preluand reteaua de retail, iar Flamingoocupandu-se de aprovizionare. In 2007, capitalizarea Flamingoajunsese la 105 mil. euro. Potrivit raportului Casei de InsolventaTransilvania, nu exista o decizie referitoare la dizolvareacompaniei, astfel ca in ipoteza continuarii activitatii valoareaFlanco ajunge la 23,7 milioane de euro.

"Nu s-a luat inca o decizie, este doar un raport informativ.Intalnirea creditorilor va avea loc la final de aprilie, poate mai,si atunci se va prezenta planul de reorganizare efectiv alcompaniei", a declarat Adrian Olteanu, directorul general alcompaniei.

Retailerul, pozitionat pe locul trei in piata electroIT localain functie de vanzari, a intrat in luna decembrie sub protectialegii insolventei dupa ce creditorul ING solicitase executareasilita a datoriilor.

ING este cel mai mare creditor al Flanco, cu 77 mil. lei (18,8mil. euro), fiind urmat tot de doi finantatori, UniCredit Tiriac siBRD - Groupe Société Générale cu 10,5 mil. euro si 6,2 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO