Companii

Fondul de investitii Equest a preluat Domo Retail

10.07.2007, 18:40 87

Domo Retail, al treilea retailer de electronice si electrocasnice din Romania, a fost achizitionat de catre fondul de investitii englez Equest, potrivit unor surse de pe piata de profil.
Reprezentantii fondului de investitii nu au dorit sa confirme, dar nici nu au infirmat preluarea Domo, Equest fiind supus regulilor stricte impuse de bursa AIM de la Londra, unde este listat. Pe de alta parte Lorand Szarvadi, CEO Domo, a declarat ca informatii legate de tranzactie vor fi facute publice in perioada urmatoare. Reprezentantii fondului de investitii RAEF, actionar Domo, nu au comentat tranzactia.
Equest este prezent in Romania si prin divizia de investitii imobiliare care si-a trecut in portofoliu opt proprietati, cele mai importante achizitii fiind reprezentate de Moldova Mall din Iasi, parcul de retail Vitantis din Bucuresti sau parcul logistic Bucharest West.
Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita, Lorand Zarvadi declarand anterior ca ar putea ajunge la 100 de milioane de euro in cazul in care rezultatele comerciale ale companiei se mentin in acest an la un nivel care depaseste cifra de afaceri de 122,6 milioane de euro din 2006. Pentru anul in curs Szarvadi a declarat ca tinteste afaceri de 180 de milioane de euro.
In timpul negocierilor Szarvadi a declarat ca favorit pentru preluare este un investitor care activeaza deja in piata electronicelor, lasand sa se inteleaga ca in ciuda resurselor mult mai mari pe care le poate aduce un fond de investitii, un concurent din domeniu ar aduce si renumele brandului si know-how, elemente cu o valoare mai greu de cuantificat.
Achizitia Domo este a doua tranzactie din piata electronicelor si electrocasnicelor din ultimul an, dupa ce retailerul turc Teknosa a preluat compania Primex detinuta de Gyorgy Baba. Interesul companiilor straine pentru piata romaneasca a fost confirmat in acest an nu doar prin ofertele primite de Altex, primul retailer din Romania, ci si prin anuntul companiei bulgare Tehnomarket, care va deschide primul sau magazin in parcul de retail localizat la kilometrul 13 al autostrazii Bucuresti-Pitesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO