Companii

Fondul german DEGI pretinde 4,5 mil. euro dintr-o tranzactie semnata in urma cu doi ani

27.01.2009, 19:14 26

Fondul german de investitii DEGI, care a anuntat in vara anului 2007 achizitia pentru 110,5 milioane de euro a trei cladiri de birouri din Bucuresti detinute de ECPC, fond de investitii administrat de compania britanica Charlemagne, a solicitat o reducere cu 4,5 milioane de euro a pretului din cauza nerespectarii unor clauze din contract, a anuntat fondul ECPC.

"In continuarea anunturilor facute de companie la 1 august si 11 octombrie 2007 referitoare la vanzarea a trei proprietati din Romania, ECPC anunta ca firma care a achizitionat cele trei proprietati a solicitat o reducere cu 4,5 milioane de euro a pretului fata de valoarea stabilita initial din cauza neindeplinirii unor garantii stabilite in contractul de achizitie", au anuntat reprezentantii companiei listate pe bursa de la Londra.
Compania ECPC nu a precizat daca suma a fost deja virata de DEGI si ar trebui restituita sau daca fondul german nu intentioneaza sa mai vireze cele 4,5 mil. euro stabilite la momentul tranzactiei.
Reprezentantii celor doua companii nu au putut fi contactati pentru mai multe detalii.
Cele trei cladiri de birouri sunt Millennium Business Center din apropierea sediului BVB, PGV Tower din Vitan si Construdava din Pipera. Charlemagne platise aproape 90 de milioane de euro pentru achizitia celor trei proprietati, astfel ca profitul din revanzare era estimat la circa 20 de milioane de euro.
"Managerii de investitii ai companiei evalueaza aceasta solicitare si se consulta atat tehnic, cat si legal in aceasta problema, dar, cu exceptia unei sume de 0,8 milioane de euro pentru care provizioanele s-au contabilizat in anul financiar incheiat la 30 iunie 2008, directorii nu cred ca plangerea, facuta dupa termenul limita al contractului, poate fi confirmata si intentioneaza sa i se opuna", au mai precizat reprezentantii ECPC.
Aceasta a fost la vremea respectiva cea mai mare tranzactie de pe piata spatiilor de birouri, un pret mai mare pentru astfel de proprietati obtinand intre timp doar dezvoltatorul GTC, care a vandut pentru 120 mil. euro cladirea de birouri America House.
DEGI a mai realizat intre timp o achizitie in Bucuresti, cumparand pentru 147 mil. euro centrul comercial Iris Shopping Center din Titan.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO