Companii

Fondurile de investiţii nu sunt dispuse să investească acolo unde creşterile sunt mici

Fondurile de investiţii nu sunt dispuse să investească...

Autor: Ioana David

13.06.2014, 00:05 113
Există mai multă activitate în piaţa de fuziuni şi achiziţii în acest an, în condiţiile în care România a revenit pe radarul investitorilor, iar antreprenorii locali au „aşteptări mai realiste“ atunci când se gândesc să-şi vândă companiile.
 
„La nivelul fondurilor de investiţii simţim o dezmorţire a pieţei, dar va mai dura până când (tranzacţiile – n.red.) se concretizează“, spune Dan Fărcăşanu, directorul de investiţii al Resource Partners, care deţine afacerea cu centre de fitness World Class. El a fost prezent la evenimentul M&A Outlook orga­nizat de wall-street.ro.
 
Pe piaţa locală de M&A, de la începutul anului au avut loc deal-uri precum preluarea firmei de salubritate Romprest, a World Class, a Praktiker (din domeniul bricolajului) sau Le­marco (fabrici de zahăr), însă mai importante au fost semnalele care au venit din zona internaţională, acolo unde în primele trei luni ale anului piaţa s-a majorat cu 33%, cel mai dinamic început de an din ultimii trei, iar alte deal-uri de zeci de miliarde de euro sunt în lucru.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO