Companii

Ford are doua alternative cu privire la Romcar

Ford are doua alternative cu privire la Romcar

Catalin Gavra, directorul executiv al Romcarl: Pe piata locala avem doua exemple in ceea ce priveste interventia directa pe piata a unei companii, DaimlerChrysler si Autorom la inceputul acestui an, pe de o parte si Renault pe de alta parte.

02.10.2007, 18:27 22

Preluarea uzinei de la Craiova de catre Ford Motor Company va avea o influenta directa asupra companiei Romcar, importatorul Ford pe piata locala, care, potrivit directorului general, ar putea fi preluata de constructorul american. Romcar face parte din concernul Tiriac Auto.
"Pe piata locala avem doua exemple in ceea ce priveste interventia directa pe piata a unei companii, DaimlerChrysler si Autorom la inceputul acestui an, si Renault", a declarat Catalin Gavra, directorul executiv al Romcar, importatorul Ford pe piata locala.
DaimlerChrysler a intrat pe piata locala in urma incheierii unui joint-venture cu AutoRom, compania care pana la 1 ianuarie 2007 a detinut activitatea de import a marcilor grupului DaimlerChrysler. Concernul german detine in cadrul DaimlerChyrsler Automotive Romania 51% din actiuni, in timp ce restul au ramas omului de afaceri roman Ion Tiriac. In cazul Renault, fostul importator al marcii franceze pe piata locala IPSO a devenit dealer in 2001, la fel ca si in cazul Automobile Bavaria si BMW Group. Ford Motor Company nu intentioneaza sa preia reteaua de dealeri din Romania si nici pe cea a Daewoo. In prezent reteaua Ford in Romania este de 22 de dealeri care detin 26 de showroomuri."Daca un actual dealer Daewoo va dori sa comercializeze modele Ford, va trebui sa construiasca un showroom care sa respecte standardele impuse de companie. Viitoarele modele Ford ce vor fi asamblate la Craiova vor fi comercializate prin intermediul retelei actuale", subliniaza Gavra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO