Companii

Fornetti a vandut pateuri congelate de 26 mil. euro

11.12.2007, 14:49 130

Compania Fornetti Romania, cu sediul in Timisoara, unul dintre principalii producatori de pe piata pateurilor congelate din Romania, a inregistrat o crestere de 30% a cifrei de afaceri pe primele 10 luni ale anului curent, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 26,1 milioane de euro (88 de milioane de lei).
"Principalele motive care au determinat aceasta crestere de 30% sunt dinamica pozitiva a vanzarilor, in primul rand, si diversificarea sortimentelor disponibile", a declarat Reka Boer, director general adjunct al Fornetti Romania. Pentru anul in curs, reprezentantii companiei estimeaza o cifra de afaceri de 28 de milioane de euro. In luna decembrie, reprezentantii companiei estimeaza o crestere cu 10% a vanzarilor, fata de media lunara.
Simultan cu cresterea vanzarilor, producatorul de pateuri congelate, care detine cea mai extinsa retea de francize din Romania, a ajuns in prezent la 655 de magazine, ceea ce reprezinta mai mult decat numarul de magazine stabilit ca target pentru sfarsitul acestui an, oficialii Fornetti estimand ca pana la inceputul lui 2008, compania va avea in total 670 de magazine. "Anul acesta am aprobat 135 de cereri de infiintare de noi magazine", a afirmat Reka Boer, director general adjunct la Fornetti. Numarul total de cereri de colaborare a fost de circa 1.000.
Pentru 2008, producatorul de pateuri congelate isi propune sa deschida inca 130 de magazine, ajungand astfel la 800 de unitati. "Pentru investitii, s-a planificat un buget de aproximativ 3 milioane de euro. Directiile principale de efort vor fi marirea capacitatii de depozitare, modernizarea productiei si cresterea capacitatii de transport", a afirmat Boer.
In 2006, Fornetti Romania a avut o cifra de afaceri de 22,5 milioane de euro (77,6 milioane de lei) si un profit net de peste 3,4 milioane de euro (12,3 milioane de lei). Pentru anul in curs, reprezentantii companiei estimeaza ca cifra de afaceri va creste la 28 de milioane de euro.
Compania Fornetti Romania intentioneaza sa finalizeze anul acesta un nou depozit la Bragadiru, langa Bucuresti, precum si construirea unui laborator de analize micro-biologice si fizico-chimice.
Potrivit reprezentantilor companiei, Fornetti Romania are o pondere de peste 60% din valoarea pietei de pateuri congelate din Romania. In 2006, magazinele Fornetti au vandut circa 15.700 de tone de produse de patiserie, in crestere cu 22% fata de anul anterior.
Fornetti Romania s-a infiintat in 2001 la Timisoara, ca societate cu capital integral privat, fiind partener al Fornetti Kft. cu sediul in Ungaria. Initial, compania a avut activitati de distributie a produselor de patiserie, iar apoi a devenit master-francizor pentru aceasta marca in Romania. Pentru a raspunde cererii mari din Romania si Ungaria, capacitatea de productie a Fornetti Ungaria a fost marita cu circa 300 de tone, in luna noiembrie. In prezent, la Timisoara sunt realizate toate produsele Fornetti, cu exceptia pateurilor la bucata, care sunt importate din Ungaria. Principalii concurenti pe piata romaneasca a pateurilor congelate sunt Buon Giorno, Dolce Vita, Truffi si Princesse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO