Companii

Fostul actionar al Scandia, recrutat de competitorul Hame

20.05.2010, 23:31 468

Sorin Bozdog, fostul actionar al Scandia Romana - cel mai mareproducator local de conserve din carne, a preluat conducereacompaniei Hame Romania, unul dintre principalii competitori aiScandia.

Reprezentantii Hame au confirmat faptul ca Sorin Bozdog ocupafunctia de director general al companiei, dar nu au dorit sadezvaluie mai multe detalii. "Nu dorim sa comentam", a fostraspunsul grupului ceh la solicitarea ZF.

Sorin Bozdog a parasit conducerea Scandia Romana impreuna cutatal sau, Ioan Bozdog, in primavara anului 2008, in urma unordivergente aparute intre cei doi si ceilalti actionari aicompaniei, Elga Comert (acum cu peste 80% din actiuni - n. red.),filiala a companiei elvetiene Elga Suisse Alimentari, SpotIndustrial (15% din titluri) si alte persoane fizice.

Inainte de a lua aceasta decizie, Ioan Bozdog detinea functia dedirector general al Scandia Romana, iar Sorin Bozdog era directorgeneral adjunct al companiei. In plus, Sorin Bozdog detinea si 5%din actiunile liderului din industria conservelor din carne, pecare ulterior le-a vandut actionarului majoritar al companiei ElgaComert.

Grupul Hame, a carui filiala a rulat afaceri de aproximativ 11milioane de euro la nivelul anului 2008, este detinut de fondul deinvestitii Nordic Partners de aproximativ doi ani. La momentulpreluarii, reprezentantii Hame declarau ca intentia fondului deinvestitii este de a dubla cifra de afaceri a filialei din Romania.Spre comparatie, in 2008, Scandia Romana avea o cifra de afaceri de53 de milioane de euro.

Din acel moment insa, Hame Romania a schimbat doi directorigenerali dupa plecarea lui Petr Subrt, cel care a coordonatintrarea producatorului ceh de pateuri pe plan local.Reprezentantii companiei nu au dorit sa dezvaluie evolutia cifreide afaceri a Hame Romania in 2009 si nici sa ofere mai multedetalii despre companie. Fondul de investitii si-ar putea atingeinsa obiectivele de crestere ale businessului local, dupa ce l-aurecrutat pe unul dintre oamenii care a fost implicat direct inridicarea si mentinerea companiei Scandia la o cota de piata depeste 50% pe segmentul conservelor din carne, potrivit celor mairecente date disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO