Companii

Fostul director de marketing al CrisTim, recrutat de Billa

Fostul director de marketing al CrisTim, recrutat de Billa

Cristian Ungureanu, 42 de ani, a lucrat 11 ani in cadrul CrisTim

22.12.2009, 23:13 532

Cristian Ungureanu, fostul director de marketing alproducatorului de mezeluri CrisTim, a preluat in urma cu o lunafunctia de director de service la Billa Romania, coordonandoperatiunile, vanzarile si achizitiile de carne si delicatese alecelui mai mare lant de supermarketuri de pe plan local.
"Sincer, nu aveam de gand sa ma reangajez prea curand. Voiam saexplorez posibilitatea de a dezvolta o afacere pe cont propriu,insa in acelasi timp voiam foarte mult sa stiu cum este si decealalta parte a baricadei, dupa multi ani in care am purtatnegocieri cu retailerii (fiind angajat al unui producator -n.red.). De aceea, atunci cand am primit aceasta oferta nu amrefuzat", a declarat Cristian Ungureanu,
Ungureanu, 42 de ani, absolvent al Facultatii de Electrotehnica alUniversitatii Politehnice din Bucuresti, a lucrat imediat dupaterminarea facultatii, in 1991, la Institutul de cercetare ICEMEnerg din Bucuresti, primul contact cu mediul privat fiind in 1996in cadrul unei afaceri dezvoltate impreuna cu un prieten. Ulterior,in 1998, s-a angajat la CrisTim, unde a ramas timp de 11 ani, panain luna mai a acestui an, evoluand de la pozitia de adjunct aldiviziei de livrare la director de distributie, iar din 2005 a fostnumit director de marketing al grupului CrisTim.
Mandatul lui Cristian Ungureanu in cadrul producatorului demezeluri, care a inclus cresterea notorietatii marcii CrisTim, s-aincheiat la scurt timp dupa ce Radu Timis, proprietarul afaceriidin mezeluri de peste 90 mil. euro, a decis sa renunte la echipa demanagement si sa se intoarca, impreuna cu sotia sa, Cristina, laconducerea executiva a businessului pe care l-au fondat in urma cu15 ani.
Incepand din luna noiembrie a acestui an, Ungureanu va coordonadepartamentele de carne si delicatese din cadrul unui business detrei ori mai mare decat CrisTim, din punct de vedere al cifrelor deafaceri obtinute la finalul anului 2008.

Oamenii lui Timis, recrutati demultinationale
Cristian Ungureanu nu este singurul manager care dupa ce s-adespartit anul acesta de echipa CrisTim a fost recrutat de filialalocala a unei companii straine.
Gabriel Alexandru, cel care a condus in ultimii cinci ani procesulde reorganizare al producatorului de mezeluri CrisTim, a fostrecrutat in noiembrie de Pepsi Americas pe pozitia de Field SalesDirector.
Din aceasta pozitie el raporteaza direct catre directorul generalal companiei, americanul Mike Holmes.
Monalisa Ungureanu, cea care a ocupat in ultimii cinci ani pozitiade CFO al grupului CrisTim dar care a lucrat in cadrulproducatorului de mezeluri aproape noua ani, a preluat la inceputulacestei toamne functia de CFO al grupului A&S International2000, unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitoride produse de medicina veterinara din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO