Companii

Fox vrea sa intre in topul primilor cinci producatori de mezeluri cu investitii de 3 milioane de euro

Fox vrea sa intre in topul primilor cinci producatori de mezeluri cu investitii de 3 milioane de euro
25.04.2010, 23:04 3251

Fox, producatorul de mezeluri din Capitala controlat de CornelVulpe si fiul sau Dan, intentioneaza sa investeasca anul acestatrei milioane de euro pentru cresterea capacitatii de productie sidezvoltarea sistemului de distributie si logistica. Acesteinvestitii vor permite companiei obtinerea unei cifre de afaceri decirca 25 mil. euro pana la finalul anului si intrarea in topulcelor mai mari producatori de mezeluri, potrivit reprezentantilorFox.

"Am alocat din propriile fonduri suma de un milion de euro, cucare am sustinut cresterea de peste 50% a flotei de distributie siam achizitionat echipamente vizand cresterea capacitatii deproductie. In perioada urmatoare vom investi alte 2 mil. europentru atingerea unei capacitati zilnice de productie de 70 detone, construirea unei noi platforme logistice, precum si pentruextinderea semnificativa a spatiului pentru birouri", a declaratIulian Marinica, directorul general al companiei, completand ca Foxintentioneaza sa finalizeze aceste obiective pana la finalul luniioctombrie a acestui an.

Un mandat inceput vara trecuta

Marinicaa preluat conducerea Fox in vara anului trecut dupa ce a lucrat incadrul departamentului de vanzari al competitorului Caroli Foodstimp de aproape 12 ani, ultima functie detinuta fiind de directorexecutiv al departamentului de business development.

In doar sase luni de la numirea sa, din iunie 2009 pana lafinalul anului, el a reusit sa distribuie mezelurile Fox la nivelnational prin listarea produselor in majoritatea lanturilor demagazine din retailul modern de pe plan local. Astfel, numarulclientilor Fox a crescut in 2009 de la 1.200 la 2.500 la finalulanului. "Datorita masurilor luate inca din iunie anul trecut,ponderea produselor Fox in comertul modern a crescut de peste sapteori, ajungand la 2,5%, in timp ce in comertul traditional ne situamundeva la 2,8% - 3%", a mai spus directorul general al Fox,adaugand ca intentioneaza sa creasca distributia companiei si incursul acestui an.

De asemenea, reprezentantul producatorului de mezeluri sustineca va continua anul acesta investitiile in cresterea vizibilitatiibrandului Fox, prin activitati BTL (below the line,neconventionale) ca promovarea la raft sau panotaje, cat si prinspoturi TV. El nu a dezvaluit insa bugetul care va fi alocatpromovarii.

Producatorul de mezeluri Fox Com Serv a fost infiintat in 1992si este controlat in proportie de 50% de Cornel Vulpe, restul deactiuni fiind detinute de fiul acestuia, Dan Vulpe. Fox detine osingura unitate de productie, situata in Bucuresti, care are inprezent o capacitate de productie de aproximativ 40 de tone depreparate din carne si mezeluri pe zi, circa 100 de produse, ocompanie de distributie, Fox Com Distribution, si doua magazineproprii, situate in Bucuresti.

Marja de profit net a fost de 4%

"Fata de 2008, cand a avut cifra de afaceri de 21 milioane deeuro, in 2009 Fox Com Distribution a inregistrat o cifra de afaceride 19 milioane de euro, diminuarea acesteia avand ca explicatiemajora starea mediului economic", a spus managerul Fox. Tot anultrecut, compania a inregistrat EBITDA de 12%, similar cu rezultatulinregistrat in 2008, si o rata a profitului net de 4% fata de 3,5%in urma cu doi ani.

Marinica sustine ca piata mezelurilor se afla in prezent intr-ousoara revenire fata de perioada similara a anului trecut, inconditiile in care in primul trimestru din 2010 cifra de afaceri aFox Com Distribution crescut cu 40%, de la 4 mil. euro la 5,5 mil.euro, iar volumul cu 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut.In martie anul acesta vanzarile in volum s-au dublat fata de celedin martie 2009.

"Rezultatele din primul trimestru al anului curent, carereprezinta evolutia logica a programului demarat in iunie 2009, neindreptatesc sa credem ca vom atinge o cifra de afaceri de 25 demilioane de euro la sfarsitul lui 2010 sau chiar sa o depasim.Credem ca obiectivul de a fi al cincilea producator national demezeluri pana la sfarsitul anului 2010 este pe deplin realizabil",a mai spus Marinica. El nu a dezvaluit insa evolutia rezultatelorinregistrate de compania Fox Com Serv, cu activitati in productiade mezeluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO