Companii

Francezii de la Elbromplast, 14 mil. euro din exporturi

10.07.2007, 19:15 261

Producatorul de articole injectate din material plastic, Elbromplast din Timisoara, companie aflata in proprietatea francezilor de la Plastique du Val de Loire, estimeaza pentru acest an realizarea unei cifre de afaceri de 14 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu peste 33% fata de 2006, cand firma timisoreana a inregistrat vanzari de aproximativ 10,5 mil. euro.
"Datorita evolutiei pozitive a pietei pe care activam, in principal cresterii numarului de comenzi venite din partea clientilor nostri externi si dezvoltarii unor noi proiecte, preconizam pentru 2007 o crestere semnificativa a vanzarilor pe segmentul de mase plastice injectate comparativ cu anii trecuti", a declarat Radu Mircea, director comercial al Elbromplast. Ponderea exportului reprezinta 92% din totalul cifrei de afaceri al companiei, 69,01% din vanzarile firmei in 2006 fiind realizate in Ungaria.
In 2006 compania timisoreana a investit in dezvoltarea capacitatilor de productie, principala directie vizata fiind capacitatile de injectie a maselor plastice. Pentru acest an Elbromplas si-a bugetat investitii de aproximativ 1,5 mil. euro pentru construirea unei hale industriale cu o suprafata de 10.000 mp, termenul de finalizare a lucrarilor fiind preconizat pentru luna septembrie a acestui an. Pe langa construirea halei industriale, in 2007 firma din Timisoara va investi si in achizitionarea de masini si echipamente in valoare de 1 mil. euro.
"Odata cu finalizarea lucrarilor de constructie si demararea procesului de productie la noua fabrica dorim sa crestem capacitatile pentru a tine pasul cu cererea crescanda a comenzilor venite din partea principalilor nostri clienti", spune Mircea.
Elbromplast desfasoara activitati de fabricare a maselor plastice. Principalii parteneri externi ai companiei timisorene sunt din Ungaria, Franta, Rusia, Olanda, Italia, Turcia, Belgia, China si Brazilia.
Compania Elbromplast a fost infiintata in anul 2000, avand ca principal domeniu de activitate productia articolelor injectate din material plastic. Actionariatul companiei este detinut in proportie de 99,6% de firma franceza Plastique du Val de Loire. Numarul de angajati ai companiei in momentul de fata este de 420 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO