Companii

Franco's Marina si-a triplat vanzarile de iahturi de lux

Franco's Marina si-a triplat vanzarile de iahturi de lux
30.06.2008, 17:33 1077

Franco's Marina, importatorul pe piata locala al iahturilor premium Feretti, Pershing si Custom Line, a comercializat in ultimele 12 luni sapte ambarcatiuni de lux, de peste trei ori mai multe decat in perioada anterioara.
"Piata locala a ambarcatiunilor premium inregistreaza o crestere puternica, vanzarile Franco's Marina inregistrand o triplare a volumului la sapte iahturi", a spus Francesco Fischetti, CEO Franco's Marina.
Preturile iahturilor comercializate oscileaza intre 276.000 de euro, fara TVA si 6,7 milioane de euro pentru modelele Pershing, potrivit site-ului companiei, si 740.000 si 6,1 mil. euro pentru Ferreti. Cea mai scumpa ambarcatiune prezentata de catre companie in cadrul evenimentului "Franco's Marina Yachts - More than Sea", organizat la finele saptamanii trecute in portul Tomis din Constanta, a fost Navetta 26 Ziacanaia, din gama Custom Line, cu o lungime de 26 de metri in valoare de 7 mil. euro si care este proprietatea unui roman. Din totalul iahturilor aflate in proprietatea romanilor, 70% dintre acestea sunt acostate in porturi din strainatate si 30% in Romania.
Potrivit lui Francesco Fischetti, principalul motiv pentru care vanzarile de iahturi pe piata locala nu au crescut foarte mult in volum in ultimii ani a fost lipsa infrastructurii, dar si a personalului calificat. "Pentru aceste ambarcatiuni este nevoie de spatii speciale pentru acostare, iernare, dar si pentru service si mentenanta", a spus Fischetti, care va inaugura primul punct de service si mentenanta pentru iahturile de lux in urmatoarele doua luni in Constanta.
Potrivit directorului executiv al Franco's Marina, intretinerea anuala a unui iaht de lux costa intre 4 si 6% din valoarea acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO