Companii

Franklin Templeton si Fondul Proprietatea isi muta birourile langa Guvern

19.04.2010, 23:07 68

Compania britanica Franklin Templeton si Fondul Proprietatea auinchiriat un etaj si jumatate de birouri in cladirea Premium Pointde pe strada Buzesti din apropierea Pietei Victoriei, imobildezvoltat de compania austriaca Premiumred, subsidiara a grupuluiVolksbank. Acesta este primul sediu pe care administratorulselectat al Fondului Proprietatea il deschide in Romania si sealatura celor peste 15 birouri ale companiei Franklin Templeton inEuropa si alte cateva zeci la nivel global.

Potrivit unor surse din piata, Franklin Templeton si FondulProprietatea au inchiriat un etaj si jumatate din cladirea PremiumPoint, reprezentand un spatiu de birouri cu o suprafata de peste1.000 mp. Potrivit estimarilor ZF, valoarea contractului deinchiriere ar putea fi in jurul a 200.000 de euro pe an. Jumatatedin spatiul cladirii Premium Point de pe strada Buzesti esteinchiriat de catre compania de asigurari Aviva. Imobilul are osuprafata inchiriabila de 6.000 mp si a necesitat o investitie deaproape 15 mil. euro.

Alaturi de conducerea actuala a Fondului, in birourile de langaPiata Victoriei se va muta echipa Franklin Templeton, condusa depolonezul Greg Konieczny. In cladirea din apropierea PieteiVictoriei vor avea birouri Mark Mobius, presedintele executiv aldiviziei de investitii in piete emergente Templeton AssetManagement, si David E. Smart, seful diviziei de fonduri suveranela Franklin Templeton.

Potrivit unui interviu acordat Ziarului Financiar, filialalocala a Franklin Templeton ar putea fi unul din cele mai maribirouri ale companiei de pe o piata emergenta "pentru ca estefoarte mult de munca la Fondul Proprietatea", spuneau in 2009reprezentantii Templeton. Detinerea unui sediu este una dintreconditiile necesare inregistrarii Fondului la Comisia Nationala aValorilor Mobiliare (CNVM) si listarii Fondului la Bursa de ValoriBucuresti. Contractul de inchiriere pentru sediul de la etajul altreilea al cladirii Bucharest Financial Plaza a expirat lainceputul acestui an. Alaturi de detinerea unui sediu social,Fondul Proprietatea trebuie ca pana pe 15 mai sa prezintearbitrului pietei de capital prospectul de emisiune si precizareaauditorilor interni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO