Companii

Fratii Cristescu inchiriaza 5.000 mp in parcul Faur

13.08.2008, 19:10 24

Pro Faur Invest, companie controlata de oamenii de afaceri timisoreni Emil si Marius Cristescu, a inchiriat o suprafata de 4.500 mp de spatii industrial-logistice si 400 mp de spatii de birouri catre o companie de distributie romano-britanica in incinta parcului industrial Faur de pe bulevardul Basarabia din Capitala, potrivit companiei britanice de consultanta King Sturge, care a intermediat tranzactia.
Reprezentantii King Sturge nu au dorit sa faca publica numele companiei de distributie si nici valoarea contractului. Insa avand in vedere pretul mediu pentru un spatiu industrial in acea zona, circa 4,2-5 euro pe metrul patrat si durata medie de circa cinci ani a unui contract de inchiriere, tranzactia ar putea ajunge la circa 1,2-1,5 mil. euro. Compania de distributie este prezenta de zece ani pe piata locala si este specializata in distributia produselor electrocasnice si de telecomunicatii. Avand in prezent un numar de 60 de angajati, compania vizeaza dezvoltarea capacitatilor productive si de stocare.
"Principalele motive pentru care compania romano-britanica a ales aceasta cladire sunt locatia si faptul ca este parte integranta din parcul industrial Faur de 300.000 mp", afirma reprezentantii King Sturge.
Cladirea Faur este localizata in partea de est a Bucurestiului, in Pantelimon, la 3 km distanta de soseaua de centura si are acces rapid la autostrada A2 Bucuresti-Constanta. Fratii Cristescu, proprietarii Begacom din Timisoara, intentioneaza sa dezvolte un parc industrial cu 300.000 mp pana in 2010 pe locul producatorului de materiale rulant Faur, in urma unor investitii de 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO