Companii

Fratii Micula iau in calcul investitiile imobiliare

29.01.2007, 18:50 57

Proprietarii grupului European Food&Drinks, Ioan si Viorel Micula, detin aproximativ 2,5 milioane de metri patrati de teren in Romania, dintre care aproximativ doua milioane ar putea fi utilizati pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare, potrivit propriilor declaratii.
"Nu am luat inca o decizie referitoare la eventualele investitii imobilare. Businessul nostru de baza ramane insa grupul European Food&Drinks", a afirmat Viorel Micula, presedintele companiei European Drinks.
Fratii Micula au achizitionat primele terenuri in 1994-1995, in scopul de a construi spatii de depozitare. In prezent, ei detin aproximativ 300.000 de metri patrati in Bucuresti, dintre care 40.000 de metri patrati in zona Valea Cascadelor si 37.000 de metri patrati in vecinatatea hipermarketului Cora Lujerului, si alte terenuri pe litoral si in orase precum Timisoara, Alba-Iulia si Oradea. Viorel Micula a mai spus ca pe o parte din terenuri ar putea construi singuri sau prin parteneriate cladiri de birouri, spatii comerciale sau locuinte.
European Food & Drinks, cu afaceri de peste 600 mil. euro, este cel mai mare grup din industria alimentara romaneasca, avand activitati in sectoare precum productia si distributia produselor alimentare, a bauturilor racoritoare si a bauturilor alcoolice. European Drinks a finalizat recent o investitie care a triplat capacitatea de productie a fabricii de bere de la Draganesti (judetul Bihor), pana la 500 mil. litri pe an, in prezent cea mai mare fabrica de bere din Romania.
"Anul trecut am investit si in cresterea capacitatii de productie la soft drinks, datorita vanzarilor tot mai mari pe care le inregistram. Sucurile Frutti Fresh si-au crescut vanzarile cu 28% anul trecut, iar in prima luna a anului isi pastreaza evolutia pozitiva", a mentionat Viorel Micula. Grupul mizeaza si pe exporturi, acestea inregistrand o crestere de peste 50% in primele noua luni ale anului trecut fata de perioada similara din 2005, potrivit datelor companiei.
Fratii Micula au pus bazele grupului in anul 1993, pe care l-au dezvoltat apoi prin intrari pe numeroase segmente de piata, avand in prezent peste 150 de produse in portofoliu, dar si prin exporturi.

Atrasi de castiguri
Omul de afaceri Marius Ivan, unul dintre fondatorii afacerii cu lacuri si vopsele Dufa, a investit anul trecut aproximativ 100 mil. euro pe piata imobiliara din Capitala, impreuna cu investitori irlandezi
Fratii Jihad si Johnny Jabra, proprietarii companiei Supreme Chocolat, au infiintat anul trecut societatea Supreme Estate care va dezvolta un complex cu apartamente de lux, spatii comerciale si de servicii pe un teren din Baneasa cumparat cu 5,1 mil. dolari
Florentin Banu, dezvoltatorul companiei de napolitane Joe si al retelei de supermarketuri Artima, va investi circa 10 mil. euro pentru constructia unor blocuri de apartamente in Timisoara
Radu Timis, presedintele Cris-Tim, are planificata si el intrarea in afaceri imobiliare in acest an; el va construi blocuri de apartamente in Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO