Companii

Fuchs isi dubleaza productia cu investitii de 10 mil. euro

30.04.2009, 18:34 46

Compania germana Fuchs, unul dintre cei mai mari producatori de condimente din Europa, a anuntat finalizarea unor investitii de 10 mil. euro in constructia unei fabrici si a unui depozit regional la Curtea de Arges, unde va fi transferata vechea unitate a companiei din localitatea Domnesti (Arges).

Fuchs va intra pe piata din Bulgaria prin Romania, noua unitate urmand sa livreze produse la nivel local si in tarile din regiune. "Ca urmare a realizarii noului centru de productie, depozitare si livrare de la Curtea de Arges, Fuchs Condimente Romania are posibilitatea dublarii capacitatii sale de productie actuale. Estimam ca ponderea livrarilor pe piata romaneasca va fi de cel putin 80% in anul 2009 si speram ca prin dezvoltarea altor piete aceasta sa nu depaseasca 50% din productie", au precizat reprezentantii companiei.
Acestia au mai mentionat ca investitia este cofinantata de presedintele grupului Paulig, cel mai mare procesator de cafea din Finlanda si unul dintre cei mai mari producatori alimentari din Europa, care detine un pachet minoritar de actiuni la compania Fuchs.
In prezent, producatorul german Fuchs are 230 de angajati in Domnesti, care vor fi transferati saptamana viitoare la unitatea din Curtea de Arges, dupa inaugurarea acesteia.
Fuchs Condimente a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de circa 10 milioane de euro si un profit net de aproape un milion de euro, potrivit datelor disponibile la Ministerul de Finante si este una dintre cele mai mari companii active pe piata locala a condimentelor, alaturi de jucatori precum Kamis, Kotanyi, Ion Mos si Unilever.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO