Companii

Fuziune finalizata la Electroaparataj

01.07.2005, 18:46 52

Fuziunea producatorului de aparataj electric de joasa tensiune Electroaparataj Bucuresti cu societatile Aparataj Electric Titu, Electrotehnica si Romarta 2000, uniune care are drept scop crearea unui competitor puternic pe piata electrotehnica romaneasca, a fost finalizata.

Noua societate se va numi Electroaparataj SA si va avea doua sucursale: Electrotehnica Bucuresti si Aparataj Electric Titu.

Actionarul majoritar al celor patru societati, fondul de investitii Broadhurst, administrat de catre grupul New Century Holdings, a optat pentru fuziunea prin absorbtie a societatilor Aparataj Electric Titu, Electrotehnica si Romarta 2000 de catre Electroaparataj. Decizia a avut la baza faptul ca cele patru societati au profile de activitate foarte apropiate sau complementare.

"Argumentul principal al acestei fuziuni este legat de dorinta noastra de a reuni resursele celor trei parteneri.

Fuziunea vine intr-un moment in care cele trei companii au proiecte si planuri proprii pentru realizarea de produse noi, dezvoltarea si modernizarea activitatilor de proiectare, marketing si vanzari, ceea ce va determina o abordare mai eficienta a pietei", a declarat Bogdan Nisipeanu, presedintele Electroaparataj.

Electroaparataj isi va majora capitalul social cu peste 1,7 milioane de lei noi (0,47 milioane de euro) prin emiterea a peste 17 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei noi, din care 12 milioane de actiuni vor reveni actionarilor Aparataj Electric Titu, restul fiind destinate actionarilor Electrotehnica.

Raportul de schimb al actiunilor societatilor participante la fuziune s-a stabilit pe baza valorii contabile unitare a acestora. Valoarea contabila a unei actiuni a fost calculata pe baza activului net evidentiat in bilanturile cotabile ale societatilor, fiind de 0,4442 lei noi la Electroaparataj, 2,8085 lei noi la Aparataj Electric Titu si 11,3554 lei noi la Electrotehnica. In aceste conditii, actionarii Aparataj Electric Titu primesc 6,3 actiuni Electromagnetica pentru fiecare actiune detinuta, iar actionarii Electrotehnica beneficiaza de 25,5 actiuni Electroaparataj pentru fiecare actiune detinuta.

Conducerea societatii nou formate estimeaza ca aceasta fuziune va avea ca efect cresterea cu peste 20% a vanzarilor.

"Cu o crestere de 13% a capitalului social al noii companii se va obtine o crestere a cifrei de afaceri cu 20-25%, fapt ce va aduce beneficii tuturor partilor implicate", a spus Ladislau Csorba, vicepresedintele Electroaparataj.

Anul trecut, Electroaparataj a realizat o cifra de afaceri de 14,5 milioane de euro, obtinand un profit de 0,66 milioane de euro. Pentru acest an, societatea si-a estimat obtinerea unui profit de 0,9 milioane de euro, pe fondul unei cresteri cu 15% a cifrei de afaceri, pana la 16,7 milioane de euro.

Electroaparataj si-a propus pentru anul in curs realizarea unor investitii in retehnologizare in valoare de 2,6 milioane de euro, din profitul nerepartizat aferent anilor trecuti. Conducerea companiei si-a propus ca pana in 2007, Electroaparataj sa detina in proportie de 80% tehnologii si utilaje moderne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO