Companii

Fuziune pe piata de avocatura

Fuziune pe piata de avocatura
05.02.2008, 20:18 50

Casa de avocati Voicu& Filipescu a inceput discutiile cu avocatii de la Stefanica Dutu & Asociatii pentru o fuziune care sa aduca noua entitate in topul firmelor de profil, pe o piata locala care se indreapta spre venituri anuale de peste 200 mil. euro.
Conform primelor discutii, noua entitate care se va numi Voicu Filipescu va avea peste 50 de avocati si incasari estimate la peste 6 mil. euro.
"Noi am decis ca este mai bine sa fuzionam pentru ca asa vom deveni mai puternici. Cu mai multi avocati vom fi eligibili pentru proiecte mult mai mari. Cei de la Stefanica si Dutu sunt avocati cu experienta care pot aduce proiecte importante, iar impreuna putem deveni o forta mult mai puternica pe piata", a declarat pentru ZF Daniel Voicu.
Daniel Stefanica spune ca pentru viitorul afacerii lui este mai bine sa se asocieze cu o alta firma.
"Nu stiu cat am fi putut sa crestem noi singuri, iar sa stai pe loc in forma in care suntem acum inseamna sa te duci in jos. Este foarte greu sa ramai constant pe o piata a avocaturii de business extrem de competitiva", a mentionat Stefanica.
Voicu spune ca exista sinergii importante intre cele doua firme. "Noi avem experienta importanta pe partea de banking, fuziuni si achizitii, real-estate, iar ei au expertiza pe partea de energie, corporate, parteneriate public-privat sau real estate", a mentionat Voicu.
Voicu&Filipescu are in acest moment 38 de avocati, iar Stefanica Dutu & Asociatii, 24 de avocati.
Daniel Voicu si Mugur Filipescu au incheiat anul 2007 cu o crestere a veniturilor de 35%, depasind 4 mil. euro. In ultimii ani ei au fost implicati in mai multe tranzactii importante de pe piata precum listarea A&D Pharma la Londra, vanzarea parcurilor de retail BelRom din Sibiu si Targu-Mures catre North Real Estate, respectiv Natixis, tranzactia dintre grupul ceh PPF si compania de asigurari ARDAF, precum si in deal-urile UPC - Astral, Coca-Cola - Dorna sau Kronospan - Gruppo Fratti.
Stefanica a fost avocatul fondului de investitii Equest in achizitia lantului de retail Domo, tranzactie de 62,5 mil. euro. De asemenea, ei au fost implicati in tranzactia de achizitie a retelelor Cosmo de catre grupul turc Teknosa. In domeniul real-estate-ului, ei sunt avocatii fondului de investitii austriac Europolis, care a investit pana acum 450 mil. euro pe piata locala.
Stefanica are cazuri si la Washington, la Tribunalul International care judeca procesele intentate de catre investitori statului roman.
Daca se va realiza aceasta fuziune, noua entitate va ataca pozitiile detinute de Musat & Asociatii, Stoica & Asociatii si Popovici Nitu &Asociatii in topul caselor locale de avocatura. La varful topului se afla NNDKP (Nestor), Bostina si Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii. Piata locala de avocatura de business se indreapta spre venituri totale de 200 mil. euro. Incasarile celor din varful topului depasesc acum 10 mil. euro pe an.
Cei mai importanti avocati luati individual castiga peste
1 mil. euro pe an, iar veniturile personale ale celor din mijlocul topului sunt cuprinse intre 0,5 si 1 mil. euro anual. Dintre firmele straine se detaseaza Linklaters, Clifford Chance, Salans si Wolf Theiss.
Prima fuziune de calibru de pe piata locala a avut loc in 2005 cand Calin Zamfirescu si Asociatii si Racoti - Predoiu au unit cele doua case de avocatura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO